Jobbkostymen – en power outfit

Foto: Pinterest wolfysmile.tumblr

Det sägs att du ska ”klä dig för jobbet du vill ha, och inte för jobbet som du har” – men det kan kännas lättare sagt än gjort. En chic work wear behöver inte heller kosta en förmögenhet om du lär dig hitta rätt stil för just dig. Och hemligheten ligger i att inte kunna avslöja om kläderna är från H&M, Filippa K eller Hugo Boss. Dyra märken innebär inte automatiskt bra kvalité. Låt därför inte märket förföra dig – flott är inte lika med snyggt.

Din work wear påverkar din arbetssituation mer än du tror och vid en arbetsintervju kan det vara avgörande. Därför ska du investera i några power outfits såsom exempelvis en kostym. Utöver kostymen, kan du ha följande punkter i åtanke:

  • Mixa maskulint och feminint
  • Byt skor – gå till jobbet i sneakers men byt sedan till klassiska pumps med klack
  • Kombinera kostymen med ETT i ögonfallande smycke
  • Se till att få ordentligt med sömn. Låter det banalt? Nix. Sömn gör att du fungerar bättre på jobbet och ser powerful ut.
  • Mixa materialen – bär en t-shirt under kavajen eller matcha sidenblus till ullbyxor.
kostym 1

Kostym från Stylin

kostym 2

Kostym från Massimo Dutti

Kostym från H&M

Kostym från H&M