Konsten att stanna upp är viktigt. Reflektion ger utrymme för utveckling

De korta ögonblicken med riktig egentid är nödvändiga för att pausa ekorrhjulen som många lever i och samtidigt drömmer om att lämna. Allt kostar och det enda jag begär är du tar ett steg tillbaka och ger tid för reflektion. Då föds insikter vilket är nödvändigt för förändring och utveckling.

Vem har egentligen sagt att karriären eller ett ekorrhjul är något att fly ifrån? Ge dig själv tid att reflektera och få vara nöjd med din karriär.

Släpp allt för ett ögonblick och våga vara ensam och tyst för att fundera över större frågor. Kvalité i livet snarare än kvanitet är viktigt i långa loppet för en hållbar personlig utveckling och karriär.

Tänk vilken stor del av ditt liv som du lägger ner i ditt arbete. Du har möjlighet att trivas och göra bästa möjliga av din situation genom att kliva tillbaka emellanåt. Värdera det du har, lär av det som har skett och korrigera eller ta ut en riktning som tar dig närmare det mål du har i karriären och som helhet.

Genom att leta fram dina riktiga drivkrafter och din inre motivation kan du dra nytta och söka fram meningsfulla mål som ger dig långsiktigt hållbara resultat och välmående.

Reflektion och att ta ett steg tillbaka är helt naturligt i min egen vardag. Det är som ett par nya glasögon som gör att jag ser bättre och får ett större helhetsperspektiv. Det kan jag använda i min vardag som företagare och givetvis i övriga livet för att ta bra beslut och utveckla saker i rätt riktning. Det ligger några promenader, löprundor och kaffestunder i de beslut jag tagit senaste fem åren.

Jag erkänner att jag lämnade det vanliga ekorrhjulet i en traditionell stressig högpresterande karriär och istället valde en hållbar roll som egen företagare i Snabbfoting. Jag känner idag glädje att gå till jobbet och har tid att prioritera min egen hälsa och kunna arbeta med bättre hållbar hälsa för andra.

snabbfotingochenkoppkaffe (1)

Min priortiering för Personlig utveckling och reflektionstid ledde till Insikter som gjorde att jag vågade lämna finansbranschen för över tre år sedan. värderingar, drivkrafter och min egen hälsa var bidragande. Tänk att vara stolt och glad varje dag, det känns rätt!

Checklista till dig:

  • Hur ofta stannar du upp och funderar över vad som är meningsfullt?
  • Har du någon plan för din karriär?
  • Vet du vad som behövs för att ta dig mot målet?
  • Lär av dina misstag och tänk gör om gör annorlunda för att göra bättre.

Det finns inga rätt eller fel men det är i det stilla ögonblicket som du kan finna insikter och väcka benägenhet och kraft för utveckling.

Semestern är nära och du kommer ha många tillfällen att tänka på vad du vill göra framåt hösten. Använd stunderna och smid på planerna i tid!

Ha en riktigt skön sommar! Här blir det jordgubbar och god mat.

Ewa Hutmacher

Civ. ekonom, löpcoach, licensierad personlig tränare och kostrådgivare

hej@snabbfoting.se

www.snabbfoting.se