Trendigast just nu: rutiga kappan

Du har säkert inte missat att rutigt är höstens allra trendigaste mönster. Det gäller alltifrån långa kappor till kavajer, byxor och kjolar med volanger. För att hitta rätt snitt på kontoroutfits samtidigt som du är trendig gäller det att du matchar rutorna med enklare plagg och färger.

Jag har hittills inte vågat mig på det rutiga mönstret men när jag ser utbudet av främst kappor så blir jag väldigt inspirerad.  En svart ullkappa är alltid bra att ha men en höstkappa med ny färg och form är också bra investering för garderoben. Glöm inte att kika på de stora kedjorna som Mango, HM och Zara, där det även finns klassiska budgetfynd som du kan bära länge.

Då det rutiga mönstret består av höstmustiga eller färglada kulörer är det viktigt att skapa en helhets look som håller ihop. Tänk på kappan som en fondvägg. Lyft ut färgerna i mönstret på tröja, byxor, nagellack och väska, som tillexempel blått, rött eller svart.

Photocred: Sofi’s Snapshots, kappa från Tiger of Sweden

Photocred: Inclassic fashion, kappa från Newhouse

Photocred: Mango