When in doubt, wear black or grey

Du känner säkert till den gyllene regeln: When in doubt, wear black. I min garderob gäller den regeln även färgen grått. Båda passar bra till otaliga tillfällen, speciellt här i norden.

Under åren har min stil varierat men det finns två stilar jag alltid återvänder till, preppy looken: vit skjorta/blus med stickad (grå) tröja och DLS: den lilla svarta svarta.

Klänningen med öppen rygg heter Matilda och är från Ginatricot. Vill du ha klänningen till vardags? Inga problem! Då bär du en kofta eller kavaj till. Det är ursnyggt att bära klänningar med öppen rygg, tycker jag. Bildcred: Ginatricot

Den gråa stickade tröjan med skjorta och kostymbyxor ger en avslappnad men chic look. Stilen är tidlös och precis så som man vill bära plaggen ihop. Du har kanske redan en stickad grå tröja i garderoben. Om inte, ta en titt hos Malene Birger eller Filipa K om du kan tänka dig betala lite mer. Annars finns tröjan hos de stora kedjorna som H&M, Zara och Massimo Dutti.

Bildcred: Pinterest Fa-s-shion