Så förnyar du din stil

I början på varje år känner jag ofta ett sug efter att förnya och fräscha upp min stil. Då passar jag även på att rensa garderoben. Men det är inte alltid lätt att veta var man ska börja för att dra igång ett sånt projekt. Därför delar jag här med mig av mina tips.

1. Det är lätt att fastna i gamla fotspår och plötsligt se sig själv i spegeln och inse att man klätt sig likadant de senaste tio åren. För att bryta den gamla trenden ska du ändra på en sak. Så fort du gjort en liten förändring, såsom ny frisyr eller en ny hårfärg, så känner du dig genast annorlunda. Och du kommer att må bättre.

2. Hur du mår påverkar hur du känner dig. Fråga dig själv då och då ” Hur mår jag?”. Om du är uttråkad kommer det att påverka hur du klär dig. Om du har dåligt självförtroende, kommer det att synas utåt. Men om du har bra självkänsla och självförtroende så kommer även det att märkas via kläderna du bär. För att kläderna du bär ska se bra ut på dig så måste du ha rätt attityd. Börja därför med ditt inre.

3. Välj ett plagg som ser bra ut på dig eller framhäver din figur på bästa sätt och bygg din garderob kring det. Strunta då i vad som är åldersanpassat. Passar du i klänningar, då ska du satsa på det.

4. Om du ska investera i en sak, välj skorna.
Rätt skor gör underverk för din stil och helheten. Du kan ha klassiska och enkla kläder, men addera ett par snygga skor och du skapar balans och en mer intressant look.

 

Bilder via mitt Pinterest-konto (Gabriella Mandana Flodén)