Jag har en superkraft – Åsa Sånemyr är VD för klädföretaget Hope

– Jag har en superkraft, jag är som fisken Doris i filmen Hitta Nemo. Jag glömmer allt som inte varit bra. Frågar någon mig om hur sommaren var så tycker jag att den var toppen, jag har glömt att det regnade varje dag. Det är en superkraft som hjälper mig i mitt jobb, jag minns bara det som är bra och glömmer snabbt om något gått dåligt. Det hjälper mig att se ljust på framtiden.

Åsa Sånemyr har länge haft ledande roller och arbetar sen snart tre år tillbaka som VD för det växande klädföretaget Hope. Hon har tidigare varit VD för Hammarby Fotboll och arbetat inom bemanningsbranschen.

Vilka tips ger du till andra kvinnor i karriären?

-Fundera inte så mycket på din karriär, fundera på var du är som bäst. Var är du när du känner flow? Hitta din passion. När du hittar den kommer du känna att du är på rätt ställe och då kommer det gå bra för dig. Fundera också på vilken som är din superkraft?

Vad tar dig framåt som VD?

-Jag är analytisk och har en vilja att ta nästa steg, jag vill ta bolaget framåt.

-Jag vet att jag inte är en entreprenör, men en intraprenör. Jag är bra på att ta vid när entreprenören är redo att lämna och behöver struktur och strategier.

-Jag har fallenhet att få andra människor att växa. Det är också en av mina egna framgångsinsikter, jag vet att jag behöver vara omgiven av bra människor för att trivas och leverera.

Läs mer om Hope här

Åsa Sånemyr, VD för modeföretaget Hope

Åsa Sånemyr, VD för modeföretaget Hope