Söndagsläsning: Den sista föreläsningen – uppfyll dina barndomsdrömmar

Med en obotlig cancerdiagnos och tre månader kvar att leva ger Randy Pausch sin sista föreläsning inför 400 elever. En sann historia om vad som är viktigt i livet.

I boken Den sista föreläsningen får vi följa Randy Pausch i hans tankar och skapande av boken och föreläsningen som handlar om hans insikter i slutskedet och vad han vill skicka med eftervärlden. Det handlar om att förverkliga sina barnsomsdrömmar, och att möjliggöra andras barndomsdrömmar. För tid är allt vi har.

Exempel på Randys barndomsdrömmar är:

Att bli idékläckare hos Disney

Att författa en text till ett känt uppslagsverk

Att vinna ett stort gosedjur på tivoli

I boken ger han många insikter i hur man blir framgångsrik och når sina drömmar, till exempel hur murar finns där för att hindra de som inte på riktigt vill nå fram, och hur viktigt det är att kunna grunderna för att sen kunna lära sig finliret, t ex i fotboll. Läs på och var förberedd, kan du bidra med något är du alltid mer välkommen vilket kan ta dig närmare dina drömmar.

En tänkvärd bok som rekommenderas, och den största insikten är trots allt att tid är allt vi har – på riktigt.

Randys föreläsning finns på Youtube, se den här.

/Businesswomen.se