Har du kontroll över din tid? Dorotea Pettersson driver företaget The 5 AM Academy som hjälper människor att hantera och förstå sin tid.

Tid är allt vi har. Hur använder du din? Kontrollerar du den eller den dig? Dorotea Pettersson är egenföretagare och har tagit sig an ämnet. Hon hjälper människor som upplever tidsbrist i hur de kan använda sin tid bättre.

Snabbfakta: 

  • Namn: Dorotea Pettersson
  • Familj: Gift med Mikael, dottern Stella (11 år), sonen Noel (6 år) och Jack Russeln Charlie
  • Bästa bok: Alltid svårt att svara på, men svarar alltid Påven Johanna på den frågan. Tänk en kvinna som påve!
  • Skulle gärna äta middag med om jag fick chansen: Isabella Löwengrip. Hennes entreprenörsbegåvning fascinerar mig och jag älskar hennes ärlighet i skildringen av sin vardag.

Vad heter ditt företag och vad är din roll? 
THE 5 AM ACADEMY by dorro men det är registrerat under namnet dorro coaching.

Jag är VD och grundare av företaget och erbjuder människor hjälp med att hantera och förstå sin tid. Det kan till exempel handla om att göra en tidsanalys och se hur ens vardag faktiskt ser ut eller om att skapa en planering som fungerar och där det finns utrymme för det man mest önskar. Vi skapar tillsammans en vardag utan tidsbrist med hjälp av verktyg specifika för individen.

Jag coachar, föreläser, utbildar och skriver böcker.

Vad har varit ditt roligaste projekt hittills? 
Oj, vad svårt. Jag har ju möjlighet att välja mina projekt så allt jag gör är roligt. Jag är speciellt glad i mina 5 AM-grupper som jag har haft de senaste två åren och jag tycker om att pyssla om Gruppen för 5 AM:are på Facebook.

All coachning jag får göra är fantastisk. Jag älskar verkligen människor men självklart står mina bokreleaser, 5 AM är ingen tidpunkt. Det är en livsstil och Tid för te: Fokus. Sinnesro. Kreativitet,  högt i kurs och då framför allt releasen av första boken som tog mig till TV4:s morgonprogram.

VÅGA BE OM HJÄLP OCH STÄLL FRÅGOR TILL DEM SOM ÄR FRAMFÖR DIG!

Vad är den största utmaningen, vad är det svåraste?
Det tycker jag är att bolla alla roller man har som ensamföretagare. Det är klurigt att vara coach, ekonomiansvarig, säljansvarig, sociala medierexpert och PR-avdelning på samma dag. Lite lätt förvirrande ibland.

Vad är din dröm? Var vill du vara om 5–10 år?
Att företaget ska växa. Det heter ACADEMY av en anledning. Jag vill att det ska bli en plats för kompetensutveckling, en skola i livskunskap. Jag vill att det ska vara många coacher och att det pågår flera aktiviteter samtidigt.

Vad behöver du för att nå målet?
Rätt människor att samarbeta med. Människor som kan det jag är sämre på. Fler coacher med rätt kunskap.

Vem är din drömkund?
Oh, den är svår. Jag riktar mig mot medelstora och stora företag där jag utbildar team i varje individs förhållningssätt till tid men att få coacha högre chefer inom näringslivet vore inte fel. Det skulle göra skillnad för hur de skulle förstå sig själva men också hur de skulle kunna spetsa sina team.

Vilket är ditt bästa tips till andra i branschen?
Hitta det du kan som skiljer sig från andra in din bransch. Formulera det och skapa din egen nisch. Våga be om hjälp och ställ frågor till dem som är framför dig. De är där för att de har gjort något rätt. Och, ha roligt!

Om du vill bli bättre på att förstå din tid, hinna med eller vill skapa team som klarar av att jobba mot deadline – i så fall spring in på hemsidan, www.dorro.se