Kick off för Businesswomen.se karriärnätverk gick av stapeln 20 januari!

Den 20 januari gick årets första träff av stapeln, cirka 20 kvinnor lyssnade på föredrag, diskuterade hälsa och stress och minglade på Kungsgatan 33 i Stockholm.

Johanna Bjurström, Agent och coach inom sport och hälsa föreläste om vad som händer i kroppen vid stress och vad som kan påverka oss negativt utan att vi vet om det, t ex att för mycket rostat bröd ge inflammationer i tarmen. Vad vi stoppar i oss påverkar vår energi och trötthet och att skruva på vissa parametrar, t ex äta och sova annorlunda och få koll på syra/basnivå i tarmarna.

”För mycket rostat bröd kan ge inflammation i tarmarna” Johanna Bjurström

-Det är inte ovanligt att vi ligger på för höga stressnivåer för länge vilket gör att vi sipprar kortisol hela tiden som till slut gör att du blir helt slut menar Johanna Bjurström.

– Vi måste lära oss mer om hur dagens kost, som är mindre näringstät än förr, påverkar oss och hur vi kan äta för att må bättre. Det är individuellt men när du hittar vad som funkar för dig kan du må bättre och bli betydligt piggare!

I round table diskussionerna diskuterades hur vi ska justera stressen i samhället för att slippa pumpa ut oss helt och några av reflektionerna var:

  • Lägga en plan för hur man förhåller sig till sociala medier. Hur uppkopplad ska jag vara? Hur ser hela bilden ut, jobb och fritid och vad kan jag justera?
  • Inte säga ja eller nej på en gång, även om något roligt så låt dig processa idén ett tag innan du tar ställning till om det är något du ska genomföra eller vara med på.
  • Dricka mer vatten och djupandas. Att djupandas hjälper cirkulation och ger en direkt avstressningseffekt.

Läs mer om Johanna Bjurströms 10 hälsonyckar på johannabjurstrom.se

Är du intresserad av Businesswomen.se karriärnätverk? Läs mer här