”Att kunna inspirera yngre tjejer till att använda sin fulla potential och våga drömma”

Businesswomen.se välkomnar vår nya gästbloggare Maryam Melissa Shirforoushan! Varje vecka kommer ni kunna ta del av Maryams inlägg, där vi bland annat kommer få ta del av kvinnors råd till sitt yngre jag. Varje dag skaffar vi oss erfarenheter och om vi kan dela med oss av dessa kan vi hjälpa varandra göra klokare val framåt.

Snabbfakta:
Namn: Maryam Melissa Shirforoushan
Ålder: 33 år
Familj: Dotter på 8 år, mamma, pappa och lillebror
Arbetar som: Social Media Specialist på Mediebyrån IUM/Marvelous Sweden
  
Vad kommer du dela med dig av under bloggperioden?
– Ett projekt formades ur en idé jag fick, när jag satt en kväll vid köksbänken och tänkte att jag minsann under de senaste åren kommit i kontakt med många grymma karriärkvinnor som har inspirerat mig. Det borde alla ta del av. Eftersom det ämnet alltid har fångat mitt intresse även under högskoletiden, så var tanken att skriva ner allt på något sätt. Att kunna inspirera yngre tjejer till att använda sin fulla potential och våga drömma.  Så då bestämde jag att börja nå ut via instagram, @womeninspiration_
Vad driver dig?
– En person som driver mig mycket är faktiskt min dotter.  Men vissa ämnen/frågor ligger också varmt om hjärtat. Det är allt från vissa barn och samhällsfrågor, vassa kvinnliga förebilder till ämnen som berör personlig utveckling. Även dans och musik är stora intressen.
”Att kunna inspirera yngre tjejer till att använda sin fulla potential och våga drömma”
Kändis du skulle vilja äta middag med?
– Den första som dyker upp utan tvekan är min stora inspiration: artisten Beyoncé Knowles Carter som sedan tonåren har fascinerat mig. Dels på grund av den musik och dans som hon skapar. Men också för sitt samhällsengagemang och den ödmjuka personlighet hon verkar ha som privatperson. Att vara djärv men också jordnära på samma gång.
”Hon är duktig, autentisk, modig och jordnära. Egenskaper som jag värdesätter ”
En annan internationell kändis  är journalisten och programledaren Oprah Winfrey, tror nämligen att vi skulle klicka väldigt bra vid middagsbordet. Svensk känd personlighet skulle jag nog säga är musikjournalisten Ametist Azordegan, vars karriär jag har följt länge. Hon är duktig, autentisk, modig och jordnära. Egenskaper som jag värdesätter.

Igen – välkommen Maryam och vi ser fram emot att ta del av dina inlägg!

Businesswomen.se