Vilket råd skulle du vilja ge ditt yngre jag?

I denna blogg kommer vi möta flertal kvinnor som alla kommer ha en sak gemensamt. De vill dela med sig av sina bästa råd till sitt yngre jag och de vill stärka kvinnor att tro på sina färdigheter och förmågor.

Första kvinnans råd som vi får ta del av heter Ingrid Tollgerdt-Andersson. Hon är en forskare, psykolog, författare och professionell bloggare. Hon  disputerade  vid Handelshögskolan i Stockholm  med  en doktorsavhandling  kring  framgångsrikt  ledarskap i näringslivet. 2003 genomförde hon en studie av kvinnliga chefer – en undersökning av kvinnor på topp chefsnivå i kommuner. Goda exempel lyftes fram och det gavs fokus åt aspekter som stimulerar kvinnor till att göra karriär på toppen.

Genom åren har hon skrivit flertal böcker, forskat, bloggat och medverkat i olika TV-program och seminarium.  När jag träffar Ingrid frågar jag henne: 

Om du kunde gå tillbaka i tiden och träffa dig själv när du var yngre. Vilket råd skulle du vilja ge ditt yngre jag:

”Skaffa dig en gedigen utbildning, med detta kommer självförtroendet att öka. Lyssna och lär dig att förbättra dina sociala färdigheter . Var modig och alltid sann mot dig själv!”- Ingrid Tollegerdt-Andersson, forskare, psykolog, författare och professionell bloggare.

 

Läs mer om Ingrid på http://www.tollgerdt.se/tollgerdt-forlag/

Följ oss även på Instagram @womeninspiration_

 

/Maryam Melissa Shirforoushan