Vilket råd skulle du vilja ge ditt yngre jag?

Sandra är en certifierad coach enligt International Coach Federation, ICF. Hon har också utbildat sig till Stresscoach, GRUPPCOACH & ACC Coach. Idag föreläser hon om hennes erfarenheter och vill att fler personer ska sätta av tid för reflektion. Hennes resa till att bli coach har vuxit fram i takt med insikter kring hennes egna högkänslighet. Sandra insåg att hon inte prioriterat DET hon behövde för att leva det liv hon kunde blomma i. Följderna blev både antidepressiva och spänningar, Sandra låg länge på gränsen till utbrändhet vilket hon liknar vid att ha 1:ans växel på en motorväg.  Resan för att landa där hon är nu har tagit tid och med hennes genuina närvaro och gåva som högkänslig vill hon stötta andra att prioritera sitt välmående och känslighet. Det kommer helt naturligt att fråga henne; vilket råd skulle du vilja säga till ditt yngre jag?

”Jag vill prata med dig om något väldigt viktigt, känslor. Jag vet att du ibland ser ned på dig själv för att du är för känslig. Sluta. Känslor är inte något du borde springa från, istället försöka omfamna dem, stanna. Du, bland 15 % av befolkningen, har en fin gåva. Din tårar är inte ett tecken på svaghet, din starka intuition betyder inte att du är galen och euforin du känner gör dig inte eurotisk. Försök att se det som en skicklighet, en hög intuition betyder starkare signaler.  När det känns som en börda – andas. Kära yngre jag, stäng inte av, öppna ditt hjärta och prata. Rädslan kommer att försvinna när den delas med andra. Skam, kommer annars att äta upp dig från insidan. Ibland kan vuxna under svåra tider ha svårt att hantera starka känslor och du kommer att få höra: ”Väx upp!”, ”Sluta gråta” och ”Var nu inte en drama-queen”. Detta kan vara ett tecken på att de är osäkra på hur man hanterar känslor själva. Starka känslor firas inte idag, i själva verket hålls de ofta ned. Vi ger vårt barn en glass för att de ska sluta gåta. Vi uppmuntras att gömma de känslorna. Var modig! Visa, lyssna och känn in känslor, både dina och andra. Låt känslor inspirera dig och vägleda dig, men låt dem inte förslava dig.  Berätta vad som känns fel eller rätt, men förvänta dig aldrig full förståelse. Det är tillräckligt att du frigör det som känns. Om du lär dig att lyssna inåt kommer du att kunna sätta gränser och ta viktiga steg, för dig själv och de människor som omger dig. 

En snabb väg till frihet kommer från att acceptera dig själv att känna. Var modig. Var sårbar. Var känslig. Saker som fyller dig med engagemang är inte slumpmässiga. Hemma är där du har hjärtat. Tvivla aldrig på att världen behöver dig och din intuitiva gåva!” Sandra Aggemo, högkänslig certifierad livscoach, högkänslig barnyoga-lärare och föreläsare.

http://www.aggemocoaching.se/

Följ womeninspiration på Instagram @womeninspiration_

 

/Maryam Melissa Shirforoushan