Varför ha en mentor?

Den 2 september startar vi upp höstens program, fullspäckat med inspirerande träffar, både IRL och online. Temat är Mentorskapets styrkor och föreläser gör Karin Jordås. Karin är tidigare generalsekreterare för organisationen Mentor, som instiftats av Drottning Silvia.

Varför ha en mentor? Karin Jordås svarar:

En mentor har rollen av vägledare och rådgivare. Det bästa med att ha en mentor är att man har någon att rådfråga som inte är släkt eller vän eller arbetar på samma ställe. På det viset är relationen fri. Man ska en mentor för sitt eget lärande, för att få perspektiv och utvecklas.

Har du något exempel på vad ett mentorskap har gett för resultat?

Jag har sett många resultat av mentorskap, yngre som väljer en helt annan yrkesväg än vad de tänkt sig, börjat plugga eller sluta med beteenden som inte leder framåt.  Jag hade själv Annika Falkengren som mentor under en tid vilket var väldigt värdefullt. Hon var alltid påläst, förberedd och ställde höga krav. Hon var också ofta väldigt glad. Jag kunde ställa frågor till henne om hur jag skulle lösa olika situationer.

I dag är jag själv coach åt Ylva Johansson som är EU- kommissionär och ansvarar för de tuffa frågorna som migration, flyktingar, terrorism osv. Alla behöver någon att bolla med

Vad ska man tänka på när man skaffar en mentor?

När du skaffar en mentor, väl gärna någon som är olik dig, så får du ännu mer perspektiv på dig själv. Fast det måste klicka lite också!

Om eventet 2 september:

På plats under kvällen tidigare medlemmar och kvinnor i karriären och ni kommer få dela erfarenheter, inspireras av Karin och delta i round table diskussioner.

Priset för kvällen är ett ”testa på pris” och är 150 kr.