”Växla upp eller växla om i karriären”

Internationella kvinnodagen 8 mars inleddes med studiosändning från The Park Studios i Stockholm.

Karin Jordås är ledarskapsoach och Charlotta Lundin, grundare av Businesswomen.se delade sina tips till dig som vill växla upp och ta en ledande, eller en högre chefsposition och tips för dig som vill växla om i karriären, t ex testa ny bransch, starta företag eller bli konsult.

Växla upp:

-Ta alla tillfällen att tala inför folk, säger Karin Jordås. Som ledare behöver du bli van vid att ta plats och bli trygg i de budskap du förmedlar. Försök att samla in de negativa tankar du har och bestäm en dag och tid i veckan då du ska reflektera över dem. På det sättet avleder du tankarna och får perspektiv vilket kan göra det lättare att hålla fokus här och nu på det som ska är viktigt och det som ska göras.

Växla om:

För att växla om är det viktigt att fundera på vad man får energi och är intresserad av, och sedan börja utforska och träffa människor som arbetar inom området. Ta del av nätverk, frukostar, gå en kurs för att lära känna människor med samma intresse. Vill du ha mer tips kan du boka vår karriärrådgivning, så tar du ett första steg mot förändring.

Välkommen att höra av dig!