På besök hos kvinnliga affärsnätverket Business in Heart

Vad förenar framgångsrika människor?
Svar: Bra kontakter.
Kontakter som aktivt hjälper dig vidare genom att dela med sig av sin kunskap, sina idéer och sina professionella nätverk. Så står det på det kvinnliga affärsnätverket Business in Hearts hemsida. Syftet är att koppla ihop kvinnor med ambitioner i karriären. 

Nätverket träffas varannan vecka över en god hotellfrukost på Scandic Hotell Bromma för att skapa relationer, få inspiration och i förlängningen få möjlighet att göra affärer. Nätverket består av både egenföretagare och anställda. Extern gäst och föreläsare den ljumna septembermorgon som Businesswomen.se gästade var Ann-Katrine Roth, euroquality.se, som arbetar med jämställdhet- och mångfaldsarbete hos företag.

businheart_nära (kopia)

 

-Jobbar inte företagen aktivt med frågorna är det lätt att mångfald- och jämställdsplanen blir en pappersprodukt, vi på Euroquality arbetar för att planerna som görs ska bli verklighet. I Sverige har vi kommit längre än i många andra länder, dock är vi inte framme än menar Ann-Katrine Roth. Läs mer om Euroqualitys arbete här.

Vid varje möte hålls en dragning av en medlem som presenterar sitt företag, en extern föreläsare gästar och vid varje tillfälle ges möjlighet att presentera sig själv och det företag man representerar, och efter dragningarna finns det även tid för mingel och byte av visitkort för att ta kontakten vidare.

Att bli medlem kostar 5000 kr per år (exkl moms) och då får man besöka alla grupper (Stockholm, Göteborg, Uppsala). Det går bra att gå dit som gäst, anmäl dig via deras hemsida: businessinheart.se.