Skippa blombudet, skicka ballonger – Therese Cool driver ballongbud.se

Kreativa Therese Cool driver företaget Artsy Ideas som säljer event för barn, och ballongbud.se

Snabbfakta:

Namn:  Therese Cool

Familj: Maken Nicholas

Bästa bok: Har inte läst på evigheter, men boken (och hela serien för den delen) Silverdolken av Katharine Kerr.

Kändis jag gärna skulle äta middag med om jag fick chansen: Babben Larsson

Mitt företag:

Artsy Ideas och jobbar med barnevent i olika former t ex ansiktsmålning och figurballonger på barnkalas eller företagsevent. Driver också ballongbud.se som är en tjänst där man kan beställa ballonger i olika former som uppvaktning.

www.artsyideas.se

www.ballongbud.se

-Vad har varit ditt roligaste projekt hittills?

Svårt att välja.. men blir nog ett gig där jag utklädd till clown gjorde figurballonger på SpyBar en lördagskväll på en företagsfest. Det tar i alla fall ”underligaste gig”-priset:)

-Vad är den största utmaningen, vad är det svåraste?

För mig har det varit att sälja in mina tjänster. Är ingen säljartyp men har turen att jobben nästan ramlar in av sig själva vartefter man gör kalas och föräldrar ber om visitkort. Bokföringen är ingen dans på rosor men jag får skylla mig själv som envist bestämt att jag ska sköta den biten själv också, det finns ju proffs man skulle kunna lämna det till..

-Vad är din dröm? Var vill du vara om 5-10 år?

Jag skulle gärna ha en butik med kalastillbehör och en lokal som jag kan hyra ut till barnkalas för de som inte vill ha kalaset hemma eller på ett stökigt lekland. Det skulle vara fint med ett kontor så jag kan slappna av mer hemma. Jag kommer ha personal som jag litar på som kan företaget utan och innan så att jag känner att jag inte behöver peta i varje detalj och att jag kan ta en vettig semester. Det där magiska ordet som ger de flesta småföretagare något drömskt i blicken.

BallongSkicka ballongbud istället för blombud nästa gång?

-Vem är din drömkund?

En stor kedja med flera butiker som skulle vilja hyra in mitt företag att ordna barnaktiviteter hos dem på återkommande basis, kanske ett köpcenter som erbjuder ansiktsmålning till sina kunder varje lördag eller liknande. ”Säker inkomst” är ovanligt inom min bransch men inte omöjligt:)

-Vilket är ditt bästa tips till andra företagare?

Som nystartad – se till att du inte glömmer bort att det är meningen att du ska ha ett liv utanför företaget också. Man tror när det är mycket att göra att man inte har tid att göra roliga saker, men det är mer effektivt i längden att ta en paus och vila hjärnan.

Av: Businesswomen.se