Karriärnätverket 18 feb – Erik Livéus förklarar vilka 4 nycklar som leder till framgångsrika förändringar

På plats på Businesswomen.se karriärnätverk på Kungstornen Konferens den 18 februari var förändringsexperten Erik Livéus som arbetar med både organisations- och individuellt förändringsarbete.

-Det vanliga är att vi fastnar i våra valda sanningar, säger Erik Livéus. Vanligt är att man driver tesen att ”ändrar vi bara företagskulturen så blir allt bra”, men man måste se över 4 viktiga områden för att lyckas med sitt förändringsarbete:

”Vi fastnar ofta i våra valda sanningar” Förändringsexperten Erik Livéus

1.Finns den individuella viljan och motivationen?

2.Finns kompetensen, har vi det vi den kompetens vi behöver för att genomföra förändringsarbetet?

3.Är strukturen och processerna på plats? Vi kan vara duktiga på försäljning men har vi ingen struktur för fakturering blir det lätt att vi hamnar snett.

4.Företagskulturen,  passar värderingarna företaget och är personalen med på tåget?

Arbetar man med en överblick och plan för läget och önskat läge i samtliga fyra områden, har man stora chanser att lyckas med sitt förändringsarbete.

Tack Erik för din tid och engagemang hos oss den 18 februari!

Nästa tillfälle är 16 mars och då kommer eldsjälen och mulitentreprenören Dan Mangell, som startat många bolag och idag har 11 aktiva företag, bland annat designbyrån POND och så har han nyligen startat en välgörenhetsverksamhet som underlättar för funktionshindrade barn att sporta. – Att sporta är så viktigt för att få vänner och gemenskap i unga år, säger Dan Mangell. Han har precis bestigit Kilimanjaro för att samla in pengar till fonden som heter Aktivis.

Vill du gästa oss 16 mars? Maila till info@businesswomen.se

DSC_0292

DSC_0283 DSC_0284 DSC_0288 DSC_0291