”Den dummaste jävla idé jag någonsin hört” Johan Wendt startade Mattecentrum som hjälper 50 000 barn att plugga matte gratis

Att alla inte tycker att ens idé är lika briljant som en själv är en del i att vara entreprenör. Johan Wendt bestämde sig för att hjälpa barn som behövde extra stöd i matte. Vid första tillfället kom endast en liten kille med kepsen bak och fram. Idag är det 50 000 barn som varje år får gratis mattehjälp av 500 volontärer.

-Att ta hjälp av media har varit en väg till framgång för mig. Har man något spännande att säga är de intresserade. En gång annonserade jag en liten notis i lokaltidningen om 25 000 kronor hittelön till den som hittade ett jobb åt min syster som saknade arbete på den tiden. Det spred sig och förslag trillade in. Hon blev dock inte så glad som jag trodde att hon skulle bli! Hon kände det som ett misslyckande att det skulle behöva finnas hittelön för att hon skulle få ett jobb.. Men det löste sig och hon fick ett arbete på egen hand. Men jag lärde mig medias funktion, säger Johan Wendt.

”Vi tog över 30 st MacDonalds och lärde barnen matte” Johan Wendt startade Mattecentrum

Vid ett tillfälle kontaktade jag MacDonalds och bad att få ta över 30 stycken av deras restauranger för att ge tillfälle för alla barnen som kom ditt att plugga matte gratis. Det enda jag ville ha i retur var att de marknadsförde detta i deras kanaler och på bordsunderläggen. Det blev en succé och massor med barn, som inte i vanliga fall spenderar en lördag med att plugga matte, löste mattetal och åt hamburgare.

Vår framgång bygger på att vi möter barnen där de är, vill du ha på dig kepsen är det helt ok, vill du ha med dig en macka in så ha det, det är där skolan ofta är strikt och det finns många förhållningsregler. Vi har youtubeklipp där Dogge Doggelito förklarar Pythagoras sats och andra kändisar som förklarar mattetal på enkla sätt, dessa har setts ett par 100 000 gånger, för att det är roligt!

Efter Mattecentrum startade Johan Wendt även Kodcentrum, för att lära barn koda, en kompetens där efterfrågan kommer öka massivt framöver. I ryggen har han starka företag som ABB, NCC med flera som vill främja hans initiativ.

Idag är det ett nytt projekt på gång, som ännu inte är officiellt men vi ser med spänning fram emot att höra mera!

Johan Wendt föreläste för ca 100 entreprenörer i veckan.

Johan Wendt föreläste för ca 100 entreprenörer via Academy of Excellence.

/Businesswomen.se