Visitkorten är min bästa vän

Något jag har lärt mig är att när du har eget företag så är visitkorten din bästa vän. Var generös med att dela ut dem, ta vara på tillfällen att dela ut dem. Var du än är så var öppen för tillfällen att nätverka.

Bygg ett stort nätverk genom att vara aktiv med att synas och ta plats. Det behöver inte vara på ett överdrivet sätt utan bara att våga ta kontakt med nya människor och be dem berätta lite om sig själva. Och var intresserad! Då blir det enkelt att sedan ge personen ett visitkort och någon hint om vad du kan hjälpa personen med. Är du lyhörd finns det alltid något du kan hjälpa någon med.

Lägg därför ned tid och pengar på visitkorten, köp visitkort du är nöjd med och som du är stolt över och vill visa upp. Jag fick hjälp att göra mina, och sen tog jag smakråd från några utvalda vänner. Visitkorten för mig ska vara fina, stilrena och säga något om mig. Jag valde att ha en bild på mig själv för att jag då tror att personen lättare kommer ihåg mig, sen har jag en enkel text med information med mitt företags kontaktuppgifter.

Nu är jag stolt över mina visitkort och delar gladeligen ut dem till höger och vänster! Det betyder så klart att jag även fått många visitkort och till dem har jag en liten ”visitkortsbok”. Även om det idag finns många bra tjänster och liknande med lite samma funktion så finns det ändå inget som direkt ersätter visitkortIMG_5186 (1)en. Så klart använder jag mig av tjänster som LinkedIn, Facebook och Instagram, men de är bra när du ska leta upp någon som du träffat men inte tog visitkort av. Men i de spontana möten som sker så är det inte alltid man har tid att leta upp varandra på olika sociala medier, och då är visitkort perfekt. Så mitt bästa tips är att alltid ha med dig dina visitkort. Det har jag, de finns i min plånbok och i de väskor jag vanligtvis använder. Lite som scouterna; alltid redo!

Nu när du har dina visitkort så är det dags att söka upp bra nätverk, jag letade på kommunens hemsida men även på Google. Nätverk är inte tanken att de direkt ska bli dina kunder utan mer att knyta kontakter som kan vara till nytta på olika sätt och som ibland leder till kunder så klart. Nätverk för mig är ett forum där jag kan få inspiration och stöd, men även tips och idéer. I de nätverk jag är med i så får jag rekommendationer och hjälp att hitta mina framtida kunder så jag rekommenderar varmt att gå med i ett eller flera nätverk, det är otroligt givande.

/Thérèse Paulsen

Gästbloggare inom juridik och företagande