Businesswomen.se karriärnätverk 16 mars – tema entreprenörskap!

En entreprenör är någon som ”som har förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta vara på dessa möjligheter”. Så säger Dan Mangell som gästade karriärnätverket i Stockholm 16 mars. Han driver 11 bolag och förmedlade sin bild av vad som krävs för att lyckas.

Dan Mangells första företag var Pölsemannen. Idag driver han bland annat Pond designbyrå och Aktivis, som är en fond för att barn med funktionella hinder ska kunna sporta.

– En röd tråd genom min karriär har varit att jag drivs att att kämpa och vinna, jag ger mig inte. Jag älskar att sporta och uthålligheten och vinnarskallen har jag med mig in i företagandet. Men självklart går det dåligt ibland och det är något man får stå ut med, att känna att man är på hal is är något som triggar mig, säger Dan Mangell.

Dan Mangell är multientreprenör och driver 11 bolag

Dan Mangell är multientreprenör och driver 11 bolag

-Ytterligare viktiga egenskaper för att lyckas är, enligt mig, att vara socialt kompetent och tycka det är kul att lära känna människor. Du måste kunna nätverka och sälja din idé, det handlar om storytelling,  du måste kunna förmedla din vision och få med dig människor, säger Dan Mangell.

”Ät aldrig lunch ensam. Lunchen är ett utmärkt tillfälle att nätverka”. Dan Mangell

-Att vara orädd och handlingskraftig är också bra egenskaper att ha om man ska starta och driva eget företag, du behöver våga ta steg framåt och ingen gör sakerna åt dig i början. Men det viktigaste av allt är att det är roligt, för är det inte det så orkar du inte med de andra aspekterna, säger Dan Mangell.

Under kvällen var cirka 23 karriärkvinnor på plats och det minglades och i diskussionsrundorna pratades det om: 

Om du själv skulle starta företag, vad skulle det vara? (tänk på vad som är roligt och vad du är bra på)

Vad tror du skulle vara fördelarna respektive nackdelarna?

Vilka hinder skulle du behöva komma förbi för att kunna starta ditt företag?

Är du också intresserad av Businesswomen.se karriärnätverk? Läs mer här och kom gärna som gäst! Maila din anmälan med namn, titel och företag du jobbar på eller driver, till info@businesswomen.se

Bilder från kvällen:

FullSizeRender

Charlotta Lundin och Caroline Engman driver Businesswomen.se

1rollup 1frukt 1lyssnar 1disk
1Dan

1ulliskarin 1sittande 1mingel2 1mingel