Personlig utveckling

Just nu händer det så mycket roligt i mitt företag, det känns verkligen som allt slit börjar ge resultat. Jag har också börjat inse att jag utvecklats massor som person, och det är på det personliga planet jag utvecklas mest just nu.

För att driva företag är det en fördel att vara entreprenör, för mig har det varit något ganska diffust. Hur är en entreprenör? Nu har börjat bilda mig en bild. En entreprenör ser inte problem, en entreprenör ser utmaningar. Det gäller att se möjligheter, men inte vilka möjligheter som helst utan de möjligheter där du kan tjäna pengar. Att ta betalt är att veta sitt eget värde.

Det finns så mycket som jag vill göra, som verkar roligt och givande. Kanske ibland även en känsla av att inte vilja missa något. Så jag har insett att jag inte är så bra på att prioritera, jag vill göra allt! Men nu är ju inte det möjligt så jag har ju tvingats lära mig att välja vad som är roligast.

Det svåraste är att veta vad jag vill, vad tycker JAG är roligast? Det är givande och utvecklande för mig att nu byta synsätt och helt fokusera på vad JAG vill, vad JAG vill ha. Jag har någonstans alltid utgått från vad jag inte vill eller vad jag inte vill ha. Men nu är det fokus på vad jag vill.

Entreprenör för mig är också att tänka inte bara steget längre utan stegen längre. Att få en idé och sedan bara låta den utvecklas vidare. En möjlighet blir då flera möjligheter, jag skulle vilja påstå att entreprenörer tänker utanför boxen. Det är nog därför jag tycker om att träffa entreprenörer, jag tycker de är inspirerande. När jag träffar andra entreprenörer brukar kreativiteten flöda (även om jag på en föreläsning om kreativitet fick lära mig att de mest kreativa människorna är de som kan såga alla idéer som presenteras för dem, föreläsaren menade att det är svårt att alltid se en idés brister och fel). Så just nu lär jag mig massor om mitt eget entreprenörskap och min egen personliga utveckling.

Allt gott!

Thérèse

therese@tpjurist.se

www.tpjurist.se