Vi ses nästa gång!

Det har nu gått tre månader sedan Businesswomen.se och jag kom överens om att jag skulle blogga. För mig har det varit lärorikt och utmanande, att göra något jag inte gjort förut. Jag är tacksam över att jag har fått dela med mig av mina tankar, erfarenheter och kunskaper.

Även om jag nu inte kommer finnas här så kommer jag fortsätta mitt arbete som jurist så jag är ju bara ett klick bort, som det heter nu för tiden. Jag hoppas att några av er har fått några bra tips och råd att ta med er, men mest att det varit intressant att läsa.

För mig väntar nu nästa utmaning, jag har ännu inte bestämt vilken det ska bli men jag vet att det kommer att bli en ny utmaning. Det är lite så jag jobbar. Att inte veta vad nästa utmaning är ännu är spännande och jag är redo och öppen för vad framtiden har att erbjuda. Det kanske ska bli mitt sista tips? Att vara öppen för möjligheterna. Nyligen har jag lärt känna en person som visat sig komma med många kloka ord och synpunkter, men en viktig sak jag lärt mig och som jag skrev om i förra inlägget är att fundera på vad jag vill. Nästa steg är att implementera det i mitt liv, att när jag pratar så pratar jag i positiva termer.

Här ingår också att använda ett mer neutralt språk, ett mer självklart språk. Jag har en tendens att prata om mig och mitt arbete i förminskande termer, som exempelvis; Jag driver en liten juristbyrå. – I själva verket så driver jag en juristbyrå!

Så tänk på hur vilka ord du använder, det är lätt att falla i fällorna och bli lite avvaktande och förminskande. Så alla kvinnor, våga ta plats och vara lika självklara som männen är. Det är helt klart en konst att lära sig vara neutral och självklart, en konst jag precis börjat lära mig mer om. Jag vet att jag kommer utvecklas massor som person i takt med att jag börjar ta plats utan att ursäkta mig själv och förlita mig på min kunskap och erfarenhet.

Min kloka farmor sa alltid, vi ses nästa gång! Det för mig är något hoppfullt och ett mycket trevligare sätt att säga hej då för tillfället. Därför säger jag nu;

Vi ses nästa gång!

Thérèse

www.tpjurist.se