Businesswomen.se karriärnätverk 11 maj – tema Diversity

”Har du en gång blivit medveten, kan du aldrig igen bli omedveten” säger Göran Rosberg som är Partner på Ernst & Young och har jobbat med Jämställdhetsfrågan i flera stora bolag. Göran gästade Businesswomen.se karriärnätverk den 11 maj där vi lyssnade, diskuterade och knöt nya professionella kontakter.

Medvetenhet och kontinuerlig kommunikation är två verktyg för ett aktivt jämställdhetsarbete. Blir vi medvetna kan vi inte längre blir omedvetna. Jobbar vi medvetet med rekryterings- och urvalsprocesser så är vi ett steg på vägen. Göran Rosbergs tre tips:

  1. Jämställdhetsarbetet och planen måste förankras i ledningsgruppen, det kan inte bli ett ”projekt” då det inte då får förankring i verksamheten och inte är en ”quick fix”.
  2. Se till att ta dig an rätt ”microuppgifter” i vardagen, se till att det du tar dig an bidra till värde och affären. Var uppmärksam även på småsaker, t ex vem som tar anteckningar på möten
  3. Jobba med sponsorskap, se till att bli lyft och sedd och hitta rätt person som kan hjälpa dig uppåt.

Ca 25 kvinnor i karriären var på plats på kvällens karriärnätverk och det minglades och diskuterades om egna erfarenheter på temat. Nästa tillfälle är 16 juni då vi gästas av Jenny Kvinthås som är expert på hur du blir en bra nätverkare och hon ska avslöja sina hemligheter. Det blir även en sommarsurprise och så utlovar vi en goodie bag!

Bilder från kvällen:

Goran

Göran Rosberg är Partner på konsultbolaget Ernst & Young och arbetar med mångfaldsfrågor och varför det ger bättre resultat.

whiteboard

 

Kajsa_stina

Linda Engström från Hemköpskedjan och Stina Axi från SJ

Bianca_Carro

Bianca Britten-Austen, Elite Hotels, Karin Beermann arbetar på Seather, Caroline Goldberg från Arla Foods

Henrietta_Emma

Emma Orthén och Henrietta Hurtig, digitala experter

tjejer_disk

Presentationer av varandra och diskussioner på temat

presentationer

Presentation av medlemmarna som arbetar i många spännande branscher och affärsområden, Emelie Demrud är VD för Axakon Consulting.

roll_up