Businesswomen.se karriärnätverk – sommaravslutning med googiebag!

Den 16 juni avslutade vi säsongens karriärnätverk, kvällen hade temat ”Nätverksexpertens tips” och där Jennie Kvinthås delade med sig av sina bästa tips om hur du kan ta ditt nätverkande till nästa nivå. För att fira in sommaren extra avslutade vi kvällen på Scandic Continentals takterass och med en välfylld goodie bag!

På plats var cirka 25 karriärkvinnor och egenföretagare och frågor som diskuterades under kvällen var bland annat ”vad är din största utmaning just nu” och ”vad har ditt tidigare nätverkande gett för resultat”?

Jenny Kvi

Jennie Kvinthås från Referral Institute, experter på nätverkande

Jennie Kvinthås är en del av Referral Institute som hjälper mindre företag och personer med sin verksamhetsplanering och hur de använder sig av relationsbyggande för att bli framgångsrika.

”Har du tänkt igenom vad du vill att andra ska veta om dig?”

Frågor som Jennie Kvinthås bland annat gav oss en tankeställare var: Hur ser du på ditt nätverkande? Är det något som sker omedvetet för dig eller har du en plan eller strategi? Ju mer medveten du är desto mer kan du få ut av ditt nätverkande menar nätverkexperten Jennie Kvinthås.

-Hur många hade förberett sig och tänkt vad de skulle säga när de presenterade sig för gruppen? Har du tänkt igenom vad du vill att andra ska veta om dig? För att kunna hjälpa dig framåt behöver personerna i ditt nätverk veta vad du vill och du behöver vara tydlig i ditt budskap.

Skalan och ambitionsnivån för nätverkande är stor och kan variera, du kan nätverka för att samla inspiration eller mer strategiskt. Det kan ske mer eller mindre indirekt men genom karriär och livet plockar vi på oss relationer och bygger vårt nätverk. Med en tydlig plan vad du vill framåt och ett tydligt budskap kan det vara ditt nätverk som plockar fram de nycklar som du behöver för att ta dig dit du vill – så vårda det väl!

14 september – nästa karriärnätverksträff
Vi drar igång till hösten igen, 14 september är nästa träff på temat ”Hjärnan och Time Management – hur effektiv böra man vara” och vi gästas av Anna Tebelius som berättar hur vi tar hand om hjärnan på bästa i en relativt ny ”störningsfokuserad” vardag.

Är du intresserad av karriärnätverket? Maila din intresseanmälan till info@businesswomen.se med kort information om vad du gör och vem du är. Välkomna och ha en skön sommar!

Bilder från kvällen:

pres_i_grupper

kvin-ppt lyssnar
mingel
drink_scan Scandic