Businesswomen.se karriärnätverk – Tema förhandling!

Oktobers karriärsnätverkstema var förhandling och hur blir man bättre på det? Under kvällen samlades ca 30 drivna karriärkvinnor för att dela sina bästa förhandlingstips, diskutera varför löner är ett känsligt ämne och lära känna varandra bättre.

Dessutom fick vi lära oss metoder av Thomas Lundqvist från Brainscan som är expert på hur människor fungerar. Det är biologiska reaktioner som slår in när vi vill ha något av någon annan, vilket just uppstår i förhandlingssituationer.

3 tips från Thomas Lundqvist

  1. Sätt dig inte mitt emot personen, ta med ett underlag att visa så du får anledning att sätta dig bredvid. En promenad eller annat är också mer avväpnande.
  2. ”Passa inte på” Vi har ofta tendens att passa på och lägga till saker när vi har chansen, gör inte detta då det ökar stressen hos den som lyssnar. Det krävs inte mycket för att något ska bli övermäktigt.
  3. Dela upp i delar. Istället för att ”kräva” 5000 kr så dela upp hur du presenterar det. ”Om min önskan är att ha 5000 kr mer i lön, hur ska den planen se ut? Kan 1000 kr vara rimligt första året utifrån att jag når mina mål x och y?

På plats var med var medlemmar från bland annat Fritidsresor, ICA, SJ och Elite Hotels. Vi hade många gäster och fullt i lokalen, vi hoppas alla hade en trevlig kväll! Vi träffas för att utöka våra professionella kontakter, inspireras av en intressant föreläsare och lära känna personer från olika branscher. Syftet är att vi ska hjälpa varandra framåt i karriären, få nya intryck, kunskaper och ökat professionellt nätverk vilket kan leda till nästa steg i karriären.

Nästa tillfälle är 9 november och då förgyller Satu Andersson, VD för Birka Cruises, kvällen då hon delar med sig av sin karriärresa och hur man tar sig till toppen. Missa inte det! Läs mer om karriärnätverket här.

Vi ses nästa gång!

/Businesswomen.se

Bilder från kvällen:

thomas_l rund_bord pers_ch frukt buffe_bord bord_samtal