Söndagsläsning – Vi har läst Alexander Schulmans nya bok ”Glöm mig”

Snö utanför fönstret, vintern har landat något tidigare än önskat. Men vad är då bättre än att kura upp med en kaffe och en god bok i fåtöljen? Vi har läst Alexander Schulmans senaste bok ”Glöm mig” där han berättar om sitt liv med sin mamma. Som var alkoholist.

Med sitt fantastiska sätt att skriva får vi i boken ”Glöm mig” ta del av Alexander Schulmans relation till sin mamma som under större delen av sitt liv var alkoholist. Han känner av, känner in, anpassar sig och tipptappar runt hennes beteende, allt för att mamma ska vara nöjd. Allt för att mamma ska se honom och inte ska vara arg. Vilket han gång på gång misslyckas med.

Alexander Schulman behärskar konsten att skriva så det känns. Det känns som att man är med på fikakalaset när mamma kommer sent, är full och sätter sig i köket istället för bland de andra i vardagsrummet. Det känns somm att man har varit med på middagen som Alex och hans fru Amanda kommer hem ifrån, när de hittar farmor sovande i soffan, när hon för en gångs skull fått i förtroendet att sitta barnvakt åt barnbarnet Charlie. Som inte är i sin säng.

Det är en sorglig kärlekshistoria om längtan efter en fungerande relation med sin mamma, om att inte ge upp hoppet, att orka bli obekväm och ta priset för det.

Vi kan varmt rekommendera boken, du kan köpa den här.

Ha en härlig söndag!

Businesswomen.se