2016 – It’s a wrap!

2016 går mot sitt slut och i morgon firas det av med sprakande fyrverkeri, stämningsfyllt ”ring klocka ring” och poppande champagnekorkar. Många har det lite lugnare jobbmässigt och vi uppmuntras att tänka på året som gått och vad vi önskar för året som komma skall.

Att ta sig tid för reflektion är inte så tokigt tycker vi, men som med många andra sysslor är de enklare om det finns ramar och förhållningssätt, och en bild av vad som är uträttat när man anser sig klar. Här ger vi dig några verktyg för att reflektera mer strukturerat, och hitta pepp för det du vill ta tag 2017:

”Vad är rimligt att hinna med på ett år?”

  1. Bestäm tid och plats för när du ska reflektera, är det på promenaden i morgon förmiddag? Ska du sätta dig på ett fik mellan kl 10-12?  När vi ska vara spontana är det lätt att det inte blir gjort fullt ut.
  2. Ta inte allt på en gång. Vad ska du reflektera över? Jobbet? Relationer? Vad du gjorde bra? Mindre bra? Avgränsa så det inte blir övermäktigt och rörigt.
  3. När du reflekterar om ett år igen, vad vill du ha åstadkommit då? Vad är rimligt att hinna med på ett år? Vi är ofta tidsoptimistiska så skruva på idén så du hittar tid att avsätta för att mäkta med. Att lägga på nya projekt kräver tid i en kalender som ofta redan nu är full. Vad kan du skala ner för att göra plats?
  4. Vad behöver du för att behålla motivationen? Att gasa på för full maskin i början av året gör ofta att musten är slut framåt mars, så välj en hållbar taktik så bensinen räcker längre.
  5. Ta hjälp och stöd. Ensam är inte stark. En coach, mentor eller ett uttalat committment till en person som du har respekt för, ökar sannolikheten att du når dina mål.

Vi på Businesswomen.se tackar för ett roligt år! Under 2017 fortsätter vi arbeta för att vara en stöttande plattform där vi tillhandahåller inspiration, utveckling och nätverk där kvinnor kan växa och hjälpa varandra i karriären och livet.

Som Sheryl Sandberg, COO för Facebook så fint skriver:

”My hope for the new year is that everyone finds a group or community that supports their ambitions and understands their struggles. We all need this kind of connection to help us build resilience and find joy. We really are stronger when we lean in together.”

Vi önskar alla ett fint slut på 2016 och ett gott nytt 2017!

/Businesswomen.se