Årets sista karriärnätverk! Tema presentationsteknik med Anna Bellman

Året sista karriärnätverk gick av stapeln den 14 december och vi hade fyllt lokalen inte bara med många talangfulla kvinnor men även med tre entreprenörer som visade upp sina fina produkter och företag! Josefin från MadeByJosefin gör egna necessärer och datafodral, Ida Karlbom har designat sin egna regnjacka under varumärket Unikon och Lida driver sjalföretaget Design and colour.

Vi hade även äran att gästas av kommunikationsexperten Anna Bellman som delade sina bästa presentationstips och vanliga fel som vi gör när vi ska presentera.

-Tänk på att publiken bara kommer ihåg någon procent av det du sagt efter någon vecka. Fundera på vilken procent du tycker att det ska vara. Var extra tydlig i just det och var inte rädd för att upprepa.

I kommunikation är det också vanligt att vi glömmer att kvittera. Hur vet du att mottagaren har förstått vad du menar? Att fråga ”har du förstått?” räcker inte utan få personen att upprepa så blir det tydligt om ni har samma bild.

”Glöm inte att förmedla att du tycker det är roligt att presentera, det lyser igenom!”

Det viktigaste du ska göra när du ska sätta ihop din presentation är att fokusera på tre saker:

  • Publiken. Vilka är de? Hur tar de bäst emot ditt budskap?
  • Budskapet. Tänk igenom din presentation, vad är budskapet och håll röda tråden.
  • Öva. Det kommer synas om du kan och tror på vad du säger. Och glöm inte förmedla att du tycker det är roligt att presentera, för det kommer synas och påverka publiken!

Vill du veta mer om presentationsteknik och Anna Bellman? Gå in på bellacom.se

Under kvällen var det full fart med mingel, julklappshandling och även diskussionsfrågor och presentationer av varandra.

Näst år drar vi igång igen, den 25 januari gästas vi av nyhetsankaret Ulrika Nilson från TV4 som delar med sig av sin karriärresa. Är du nyfiken på nätverket? Läs mer och se programmet för 2017 här.

God jul och gott nytt år önskar Businesswomen.se! Som julklapp i går ger vi en kasse julmat till barnfamilj som inte själva har möjlighet att handla julmat via Basket Brigade och sayyes.se

Bilder från kvällen:

anna_och_petra diskussion_bord entreskylt helen_a_necc ida_regnjacka josefin_necc lida lyssna_mingel necc_tjejer