Karriärnätverk 26 april på tema ”Framtidens HR”

Cirka 30 talangfulla kvinnor var på plats när Businesswomen.se karriärnätverk gick av stapeln. På scen pratade vi med Anne Charlotte Billing, HR-chef på Apollo Travel, Hanna Holmgren, HR Business Partner på Volkswagen Group och Karin Woolford, tidigare HR-chef på Ovako Group. Från rekryteringsföretagssidan representerade Björn Bergström från XLNT Search och Maria Bergholtz, VD på Insight Competence.

HR-panelen fick frågor om CV, hur man sticker ut och hur de ser på branschbyte

-Digitalisering och talangförsörjning är HRs största utmaningar framåt. Dels hur man implementera digitaliserandet i organisationen och hur man ska rekrytera för att tillgodose den kompetens som behövs.

-Hur ska man få sitt första chefsjobb? Visa att du förstår värdegrundsarbete, ledarskapsgrunder, resultatförståelse men också hur gärna du vill ha chansen. Att visa engagemang och motivation är otroligt viktigt menade panelen.

-Hur gör jag med referenser om jag har varit på ett jobb länge? Jag kan inte gärna be någon som jobbar på mitt nuvarande jobb? – Har du någon chef som slutat som du kan fråga? Även kunder eller andra samarbetspartners kan vara en bra referens. Har du ingen chef som slutat, diskutera det här med den som rekryterar.

Det och många andra frågor kom fram under kvällen, vi pratade även i round table diskussioner om hur vi blivit bemötta i rekryteringsprocessen, hur vi vill att HR-funktionen ska stötta inte bara chefer utan även medarbetare, och hur en anställning ska bli en win-win, det är inte bara arbetsgivaren som känna att det är rätt, även som kandidat ska man ställa många frågor i processen.

Nästa tillfälle är 17 maj, då gästas vi av Karin Jordås, VD på Mentor International som delar sin resa och sina erfarenheter inom värdet av mentorskap med oss! Är du nyfiken på nätverket, läs mer här!

Välkomna!

Bilder från kvällen: