Sommarläsning: Vi har läst ”Sluta aldrig gå”

Från gatubarn på San Paulo i Brasiliens gator, till barnhemsbarn, till adopterad i familj i norrländska Vindeln. Livet börjar inte lätt för Christina Rickardsson. I boken Sluta aldrig gå delar hon sin livsresa som berör och imponerar.

Vi får följa Christina Rickardssons livsresa, om hur hon som liten bodde i en grotta med sin mamma i Brasilien, hur hon som 7 åring får bevittna mord och våld som gatubarn, hur hon blir lämnad på barnhem av sin mamma där hon lär sig slåss och hierarki, och till slut blir adopterad av ett svenskt par och flyttar till lilla orten Vindeln i Norrland. Där finns mat, kärlek och husrum som hon inte tagit för givet tidigare, men också många nya sorters utmaningar för en liten tjej som igen ska hitta sin plats och trygghet.

Som vuxen reser Christina tillbaka till Brasilien för att finna sin biologiska mamma. Det hon finner ger henne förklaringar till en del frågetecken runt hennes bardom, och varför hon lämnades bort.

En stark och inspirerande resa av en stark kvinna som haft utmaningar i livet utöver de vanliga. Finns att köpa i bokhandlar och på nätet.