Lästips inför sommaren

Nu börjar sommaren närma sig och även om jag läser mycket även under höst och vinter så är det något speciellt med att kunna hänge sig helt åt en bok under semester.

Jag stationerar mig i min hängmatta på landet, med hunden i knät och bara njuter av boken och omgivningarna. Jag försöker läsa mestadels faktaböcker som inspirerar mig och detta är mina 3 bästa tips inför sommaren:

1. Bad Blood

Det är den sanna historien om Silicon Valleys dåvarande succébolag Theranos och dess grundare Elisabeth Holmes. Theranos såg som nästa Apple, och Elisabeth likställdes med den nya Steve Jobs, flera investerade i bolaget och produkten sågs som banbrytande inom medical science. Det enda problemet var, att den inte var realistiskt möjlig. Detta är historien om fallet, och hur man lurar en hel värld. Jag tycker det är en mycket läsvärd bok, speciellt då jag tror att många (inklusive mig själv), många gånger tänker att “om jag bara xxx så kommer jag kunna xxx” och historien om Theranos är att ta detta till en helt ny nivå.

2. Den stora bilden, Gunhild Stordalen

Kvinnliga förebilder har något så otroligt viktigt för mig, jag funderar ofta på hur de skulle agera i mina skor och jag inspireras av deras bedrifter. En av mina största förebilder är Gundhild Stordalen och EAT Foundation. En kvinna dedikerad till att ändra sättet konsumerar livsmedel så det kan rädda vår planet och oss själva. Detta gör hon tillsammans med världens ledande forskare samtidigt som hon slåss mot en dödlig sjukdom. Hon visar att ingenting är omöjligt och att världen kan bli bättre om vi agerar för det. “Den stora bilden” är hennes självbiografi, en bok jag tycker alla ska läsa.

3. Girl Boss

Detta är minst sagt en gammal goding och den bok som Netflix serien med samma namn är baserad på. Jag läste den för flera år sedan och just nu ligger den i vårt gästrum på landet och inspirerar våra gäster att läsa den. Det är historien om Sophia Amoruso, grundare av e-handeln Nasty Gal. Förutom att det är en e-handel jag inspireras av, är det också en fantastisk historia om en kvinna som skapar ett imperium av sin hobby – vintagekläder.

Klicka hem böckerna så har du dem redan nu lagom till semestern. Böcker jag själv inte läst ännu men som är på min sommarlista är: Min Historia – Michelle Obama, Ärliga Material – Ernst Kirchsteiger och Hjärnstark – Anders Hansen. Hängmattan, här kommer jag!