Anna Lif Bohlin gick från anställd till egen företagare. ”Nu jobbar jag med det roligaste jag vet”

Snabbfakta
Namn: Anna Bohlin
Familj: Man och två barn, 7 och 10 år
Gör: Jag driver företaget Anna B Inredning och arbetar som inredningsdesigner och projektledare
En kändis jag skulle vilja äta middag med: Carolina Gynning, hon verkar ha en otrolig energi och vara väldigt kreativt lagd. Det vore roligt att få ta del av hennes kreativa sinne för en kväll

Anna Lif Bohlin tog steget under pandemin och avslutade sin anställning som produktchef för att starta eget. Vi ställde några frågor till henne.

Vad gör Anna B Inredning?
Anna B Inredning hjälper privatpersoner och företag med all typ av inredningsdesign, från framtagande av ett helt koncept till färgval, ljussättning och/ eller möblering. Projekten kan innefatta hela bostaden och kontoret eller enstaka rum och gälla större projekt eller mindre konsultationer.

Hur kommer det sig att du startade?
Sedan vi byggde vårt hus för sex år sedan har jag känt att jag vill arbeta med inredning, då det är det roligaste jag vet! Då jag var klar med min utbildning som inredningsdesigner under hösten 2020 var det inte många inredningsföretag som nyanställde pga att vi då var mitt i pandemin. Därmed bestämde jag mig helt enkelt för att starta ett eget företag, och det har jag inte ångrat en enda gång.

Vad är det roligaste med att driva företag?
Att jag är fri att utveckla mitt företag utifrån mina förutsättningar och styrkor.

Vad är det svåraste?
Att driva ett enmansbolag innebär att samtidigt som jag arbetar i olika uppdrag med kunder behöver driva och utveckla företaget på andra sätt så som sälj, bokföring, hemsidan etc, vilket ibland kan vara utmanande då merparten av tiden läggs på de inredningsprojekt och kunder jag arbetar med.

3 inredningstips till våra medlemmar?

Flytta ut möblerna från väggarna och skapa rymd framför fönstren så upplevs rummet som rymligare. Placera soffan i vardagsrummet efter vad som passar rummet och inte efter TV-möbeln. I dagens öppna planlösningar kan en soffa fungera fint som en avdelare mellan vardagsrummet och köket. Gillar man inte baksidan av soffan kan en skänk placeras mot baksidan, som sedan pryds av vackra stilleben.

Belysning skapar både trivsel och harmoni. Ofta behövs fler belysningspunker än vad vi tror. En tumregel brukar vara 5-7 belysningspunkter i ett rum, vilket kanske kan anammas i vardagsrummet, medan 3-5 är mer rimligt i mindre rum. Tänk olika nivåer då du ljussätter, en bra balans mellan takbelysning, golvlampor, vägglampor och bordlampor ger bäst harmoni.

Blommor och växter ger tillsammans med rätt belysning den där lilla extra ombonade känslan i ett hem. Är du inte speciellt intresserad av blommor satsa på lättskötta blommande krukväxter så som Rosenkalla eller Fredskalla eller välj helt enkelt plast eller tygblommor, det finns massor av fantastiska leverantörer som gör superfina växter och blommor i plats eller tyg.

Går du i tankar på att göra om hemma eller på kontoret? Ta kontakt med Anna.

Hur kommer man i kontakt med dig?
Maila mig på anna@annabinredning.se eller slå en signal på 0709617257. Söker du inredningstips kika in på www.annabinredning.se och följ gärna @annabinredning på Instagram för mer inspiration.