Swedish Noire – Från finansbranschen till eget parfymföretag

Swedish Noire är för människor som ser sin egen individualitet som en styrka. De som vågar vara sig själva och som vill förstärka det. De ser parfym som en osynlig accessoar som förstärker det intryck de vill göra på omvärlden.

Ellen Dahlgren, grundare av parfymföretaget Swedish Noire, skapar det mesta inom doft. Hos Swedish Noire skapas allt från skräddarsydda parfymer till privatpersoner till att hjälpa företag att doftsätta produkter såsom ljus, handsprit och inredningar. Ellen skapar även parfymer åt andra parfymhus samt till sitt egna märke Ellen Dahlgren Perfumes. Ellen har drivit Swedish Noire sedan 2018, hon är baserad i Stockholm där hon har sin egen parfymstudio.

Ellen Dahlgren har en tidigare bakrgrund inom finans, de sista 8 åren som Treasury chef för ett återförsäkringsbolag, men har sedan barn drömt om att bli parfymör. Det var först när Ellen träffade en parfymör och satt med honom för att gå igenom doftämnen som hon upptäckte sin faktiska talang för doft. Ellen bestämde sig för att utbilda sig till parfymör och studerade parallellt med sitt arbete i fyra år.

När jag var färdig ställde jag mig frågan, när är jag lyckligast, är det när jag beräknar valutaderivat eller är det när jag jobbar med mina parfymer? Svaret var enkelt, så jag bestämde mig att säga upp mig och starta mitt bolag. Det var något av en chansning men jag var tvungen att göra det helhjärtat.”

Det roligaste med att driva företag enligt Ellen är att få syssla med det hon älskar, att få bestämma helt själv hur man lägger upp sitt arbete och arbetstid samt att det ger så mycket frihet. Det svåraste med att driva eget är de höga topparna och de djupare dalarna.

”När det går bra känner jag att jag äger världen, när det är motgångar ifrågasätter jag mitt val.”

Men topparna vinner alltid i längden tycker Ellen. Att nätverka hela tiden är både roligt och jobbigt, men man vet aldrig vilka möjligheter som kommer ur nästa möte.

Läs mer på: https://ellendahlgrenperfumes.com/