MINIGUIDE: FRÅN ANSTÄLLD TILL EGEN FÖRETAGARE


VILL DU BLI DIN EGEN CHEF?
Är du nyfiken på att ta steget och bli egen företagare? Bra! Det finns olika sätt att göra det på, t ex starta en konsultverksamhet och sälja sin tid, köpa en befintlig verksamhet eller bygga en verksamhet från grunden. Här kan man fundera på om man ska göra det med eget kapital eller ta in investerare för att få mer resurser snabbare.


5 SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU STARTAR FÖRETAG:

1.FUNDERA PÅ VILKET PROBLEM DITT FÖRETAG LÖSER
Vilket problem löser din tjänst eller produkt? Prata med andra omkring dig, hur ser de på problemet, upplever dem det likadant som du? Jobba med paketeringen av hur du ska sälja produkten/tjänsten så att potentiella köpare enkelt förstår den.

2.REGISTRERA DITT FÖRETAG
När det är dags registrera ditt företag på Verksamt.se. Ansök om F-skattesedel hos Skatteverket. (FA-skattesedel om du är anställd och har företag samtidigt). Se också till att skaffa dig rätt försäkring, som t ex ansvarsförsäkring (prata med ditt
försäkringsbolag).

3.SYNS PÅ GOOGLE OCH SKAPA ETT ”FOLLOWING” Idag sker mycket sälj och marknadsföring via nätet och sociala medier. Se till att du syns på Google genom att jobba med SEO. Passar din produkt att sälja via sociala kanaler? Börja tidigt att arbeta med content och få upp en potentiell kundbas där.

4.TÅLAMOD
Ha med dig att det tar tid att bygga företag. Att hålla i och hålla ut är det många
företagare som går i god för är en nödvändighet för att lyckas. Vill du veta mer? Inom kort kommer vi hålla en miniutbildning på tema ”Intro till entreprenörskap” där du får fler tips och får komma igång med en affärsplan. För att du ska få bästa förutsättningarna att lyckas.