New York for dummies

 

För den som vill expandera till staden som aldrig sover – New York – finns det hjälp att få av The Swedish American Chamber of Commerce, SACC. Vilka möjligheter har man? Vilka hinder? Hur funkar det med skatter och visum? Igår bjöd SACC på eventet ”NY for dummies” där nyfikna företagare fick lyssna på bland annat VD för Lexington, Kristina Lindhe, och Erik Wilkinson, Global Sales Director för skjortföretaget Eton där de berättade om sina insikter om hur man ska tackla den amerikanska marknaden. Inte alltid lätt, men lyckas du är potentialen enorm!

Fem tips:

1. Skaffa ett kontor/adress i New York relativt omgående, t ex på ett kontorshotell, då amerikanerna får upp förtroendet för verksamheten först då.

2. Att få ett visum tar upp mot 1-1.5 år så ha framförhållning i planeringen.

3. Att nätverka och skaffa sig en mentor är a och o i New York, där konkurrensen är stenhård gäller det att få de rätta kontakterna och bygga relationer.

4. Tänk på att företagskulturen skiljer sig åt, även om mindset i USA ofta är ”Nothing is impossible” är de fortfarande kvar i ett hierarkiskt tänk där man väntar på chefens instruktioner.

5. Via SACC kan du få kontakter med advokater, jurister etc som hjälper dig komma igång på ett så bra sätt som möjligt!