Premiär för Businesswomen karriärnätverk i Stockholm!

Den 21 oktober är omnämnd som ”Framtidens dag” i någon historisk kalender, roligt sammanträffande tycker vi då det sammanföll med premiären av vårt karriärnätverk! ”Framtiden handlar om att bygga relationer och samverka för att hitta effektivitet” sades det nyligen i en morgonsoffa på TV4, och vi instämmer. Syftet med nätverket är att hjälpa varandra framåt i karriären, men också att hämta energi, inspiration och lära känna varandra och på det sättet få ny kunskap om olika branscher och hur det är att arbeta där.

Under kvällen gick diskussionerna bland annat kring ämnet;

”Ryktet säger att vi tjejer är dåliga på att hjälpa varandra, stämmer det?”

Reflektioner som kom fram var:

”Det är en känsla som finns men som kan vara svår att ta på. Vi kan vara relativt restriktiva med att rekommendera personer då vi vill ha på fötterna att personen levererar.” Där nämndes att vi kanske tar ansvaret för långt och att man bör tipsa och sen får företaget ta ansvar för bedömningen om personen bör anställas eller inte. Att få ett tips på en kandidat kan även vara en tillgång för den som rekryterar som annars behöver dra igång en lång process.

Kvällen rasslade på i full fart, vi minglade, drack bubbel och lärde känna varandra och responsen vi fått är bland annat ”vad häftigt att träffa så många kompetenta kvinnor”. Kul tycker vi! Vi ses igen 18 november och då inspireras vi av grundarna till smyckesvarumärket Drakenberg Sjölin och hör om deras företagsresa.

 

 

tjejer_buffe

Charlotta

bubbel

Charlotte

Läs mer om Businesswomen karriärnätverk här!

/Businesswomen.se