Teknikens under

Teknik är bra, teknik underlättar både jobb och privatliv. Teknik är jättebra när det fungerar, men när tekniken strular så står i vart fall jag rätt handfallen. Idag är det rätt viktigt att hänga med i tekniken och speciellt vad det finns för appar och sociala medier.

Det här med hemsida är ju idag en självklarhet och något som alla företag ”måste” ha. Och hur gör då en tekniskt okunnig och ja tekniskt ointresserad för att ha en bra hemsida? Jag har turen att ha en god vän som både gjort min hemsida och som uppdaterar den osv, sådant som jag tycker är tråkigt och svårt. Jag är otroligt tacksam för den hjälpen då hemsidan är en viktig del av mitt företag.

Sen har jag upptäckt att det finns appar till det mesta, och en app jag verkligen använder är en app där jag kan rapportera min tid. Jag lägger in mina klienter och sedan kan jag rapportera den tid jag lägger ned på olika klienter och det är sedan en hjälp när det är dags för faktureringen. Det hade varit jättesmidigt om det gick att koppla ihop appen med mitt faktureringsprogram men det har jag inte lyckats med. Appen är ändå ett stort hjälpmedel och ett bra sätt att hålla koll på tiden jag arbetar.

Något som jag verkligen lärt mig uppskatta är det här med att kalendern synkroniseras mellan telefonen och datorn, men inte nog med det jag kan även dela kalendern. Det innebär att min syster som hjälper mig med att sköta administrativa uppgifter kan lägga in saker jag måste göra i kalendern och hon har även koll på när jag jobbar osv. En otroligt enkel sak egentligen men som ändå underlättar det vardagliga arbetet.

Nästa steg är att jag ska lära mig mer om det här med molntjänster, eller jag har en men har inte riktigt fått det att fungera som jag tänkt mig. Om det beror på tjänsten som sådan eller mig och mitt ointresse för teknik ska jag låta vara osagt.

Teknik är verkligen något jättebra och det öppnar för många nya och spännande möjligheter, så inom kort kommer jag även lära mig hur det här med podd fungerar vilket ska bli jättekul. För jag gillar ju det jag uppnår med hjälp av tekniken, jag gillar tekniken när den fungerar men blir otroligt frustrerad när det inte fungerar. Jag läste en gång ett citat med innebörden att om du ville se en persons rätta jag så skulle du utsätta personen för en långsam internetuppkoppling.

Till sist vill jag påminna om vikten av att koppla ned dig, dvs stänga av telefon, dator osv och faktiskt bara vara i nuet utan ständiga flöden av information och stress över att vara nåbar. Teknik i all ära, men något all denna teknik lärt mig så är det att uppskatta frånvaron av den.

Allt gott!

Thérèse

Jurist och tekniskt okunnig

ww.tpjurist.se