Businesswomen.se karriärnätverk 13 april – K2Search om hur talangmarknaden ser ut

Under kvällen samlades ca 20 stycken kvinnliga talanger för att prata mer om karriär, utveckling och hur man marknadsför sig när man vill framåt i karriären. Vi gästades av Katarina Scheele och hennes kollega Annika Ståhlhandske Holm från K2Search som arbetar med headhunting och rekrytering på nordisk nivå.

”Det går mot att det blir kandidatens marknad”, säger seniora rekryteringskonsulten Katarina Scheele som gästade Businesswomen.se karriärnätverk. Det blir allt viktigare att fokusera på kandidatupplevelsen och skapa ambassadörer, har du haft en dålig upplevelse är det lätt att du berättar det för andra och ryktet sprider sig snabbt.

 

K2search

Annika Ståhlhandske Holm och Katarina Scheele

Vilka trender ser ni?

Vi ser att det finns fyra stycken megatrender:

De fyra största megatrenderna på arbetsmarknaden just nu

De fyra största megatrenderna på arbetsmarknaden just nu

Globalisering – Kan du det globala arbetsklimatet, språk och kunskap om hur processer och verksamheter fungerar ur ett globalt perspektiv blir du en attraktivare kandidat.

Värdeorientering  – Att dina värderingar stämmer hyfsat överens med företagets värderingar ses som något allt viktigare i rekryteringen.  Stämmer de inte alls finns större risk att rekryteringen blir fel för båda parter.

Digitalisering – De digitala kanalerna möjliggör nya sätt att hantera rekrytering och öppnar även sätt för kandidaterna att kommunicera och marknadsföra sig annorlunda.

Individualisering – Vi vill ses mindre som en grupp utan det viktiga är att jag som individ blir sedd och det sätts krav på ledarskapet i organisationer att möta alla sorts personer och att lyssna in, utveckla och coacha på individnivå.

Hur gör man för att byta bransch?

-Det är en del av vårt jobb att utmana våra kunder, att släppa på tanken att kandidaterna måste ha exakt erfarenhet från tidigare roll. Vi tycker att det börjar lätta upp och att fokus från CVt släpper något, även om det är en trögrörlig bransch. Sök, motivera varför du vill byta och vad du kan bidra med och ha tålamod, fortsätt söka, säger Annika Ståhlhandske Holm.

Är du intresserad av karriärfrågor och är en kvinna som vill bredda ditt kontaktnät och få ny inspiration?  Läs mer om karriärnätverket här och skicka din intresseanmälan till info@businesswomen.se

Lyssna här på fyra stycken podcasts om hur du blir framgångsrik i jobbsökandet, som Businesswomen.se har gjort med Jusek.

Bilder från kvällen:

Katarina

Katarina Scheele om vad du ska tänka på för att bli en attraktiv kandidat

dator

Under kvällen kan man göra sökningar, t ex om man söker en ny leverantör, nytt jobb eller annat

pres

Presentation av medlemmarna

Madde_pres

Presentation av vem man är och vad man gör idag

disk_grupp

Round table diskussioner – ”vad är ditt bästa karriärtips?”

Oona

Emma och Oona

Mai

Mingel och bubbel för att lära känna varandra

mingel2

Mingel före kvällens programstart

mingel

Mingel, bubbel och lättare mat

mingel_rollup

Vi träffas en gång i månaden för karriärutbyte, utökat professionellt nätverk och lära känna varandra


bubbel_kort