Businesswomen.se presenterar en ny partner – välkomna Volkswagen Group!

Vi är stolta att presentera Volkswagen Group som ny partner till Businesswomen.se! Volkswagen group består av varumärkena Audi, Skoda, SEAT och Porsche, Volkswagen personbilar och Volkswagen transportbilar.

Som partner till Businesswomen.se kommer Volkswagen Group närvara vid våra nätverksträffar, ni kommer bland annat också få läsa om medarbetare som arbetar där för att få en inblick i hur det är att vara en del av organisationen. För att ge en kort introduktion har vi ställt några frågor till Jeanna Tällberg, som är HR-chef för Sverige:

Vilka är ni?

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och marknadsför varumärkena Audi, Skoda, SEAT och Porsche, Volkswagen personbilar och Volkswagen transportbilar i Sverige. Vi är cirka 400 personer som arbetar på kontoret som är beläget i Södertälje, ca 30 minuter från Stockholm city.

”Vi söker dig som vill jobba med starka varumärken i en otroligt spännande bransch i förändring.” Jeanna Tällberg, HR-chef

Vilka personer söker ni till er organisation?

Dig som vill arbeta med försäljning, marknadsföring, affärsutveckling, ekonomi, IT mm. Dig som vill jobba med starka varumärken i en otroligt spännande bransch i förändring. Dig som har starkt driv, som är duktig på att bygga relationer, som vill ta ansvar och som vill utvecklas. Vi söker fler kvinnor till ledande positioner hos oss!

I Volkswagens varumärkesportfölj finns Porsche, Skoda, Audi, Volkswagen personbilar och Volkswagen transportbilar.

Vad erbjuder ni?

Vi erbjuder en spännande och utvecklande arbetsplats som är under förändring, bilbranschen är inte längre vad den en gång varit och mycket kommer hända kommande år.

Under 2016 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 103 726 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 27,9 procent av den svenska personbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 10,3 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2016.

Volkswagen Group är, utöver bilförsäljningen som sker här och nu, involverad i utvecklingen av flera framtidsprojekt, som förarlösa bilar men där du även kommer kunna sköta funktioner i hemmet via bilen, och andra smidiga lösningar som förenklar vardagen.

Vad har ni för vision?

Lönsam tillväxt med kunder som ambassadörer. Vi lägger stort fokus på nöjda kunder.

Vår affärsidé för Volkswagen Group Sverige AB är att vi ska vara kundens första val och tillhandahålla de bästa totallösningarna för alla former av bilinnehav.

Träffa och hör mer om Volkswagen Group  på nästa karriärnätverksträff den 25 januari. Läs mer om nätverket här. 

Igen, varmt välkomna Volkswagen Group!