Jag har sagt upp mig – vad gör jag nu?

Det här är mitt första gästbloggsinlägg i samarbete med businesswomen.se och det blir ett dramatiskt sådant. Jag har sagt upp mig. Jag har inte gjort det i någon rage-quit á la min bror när han förlorade i något datorspel när vi var små och slog sönder halva sovrumsväggen. Nej. Jag har sagt upp mig, men jag har en plan.

Jag ska bli egenföretagare. Innan vi går in på det vill jag dock introducera mig själv. Jag heter Anna Leijon och skriver om tech och management och publicerar bloggartiklar kontinuerligt. I min karriär hittills har jag jobbat med att leda nya företagsinitiativ inom tech och jag är passionerad av innovation. Min bakgrund är att jag är civilingenjör som har arbetat som produktägare och projektledare inom systemutveckling. Nog med artigheterna. Vad är det egentligen som jag kommer att sysselsätta mig med framöver nu när jag inte är anställd längre?

Planen är kortsiktigt att gå över från anställd konsult till frilanskonsult och därmed bli egenföretagare. Givet att jag anställer mig själv behåller jag pengarna inom företaget och kan återinvestera dem i mina andra projekt inom företaget. Som frilanskonsult kan jag också välja när och hur mycket jag vill vara ledig för att kunna satsa den tiden på andra projekt. Kortsiktigt kommer jag alltså att tjäna pengar på mitt frilanskonsultande, men långsiktigt vill jag kunna tjäna pengar på mina egna företagsidéer. Jag tror att frilanskonsultande är ett bra komplement i en övergångsperiod till att följa mina andra drömmar – att vara författare, föreläsare samt att starta och driva mina egna företag. Jag kommer nu gå in i detalj på de olika initiativen som jag kommer att sysselsätta mig med framöver.

Anna Leijon (annaleijon.se) – Frilanskonsult

Jag kommer att fortsätta jobba med det som jag gör bäst – leda nya initiativ inom tech. Jag älskar att göra detta och mina titlar är oftast antingen produktägare eller projektledare. Jag kommer dock inte att vara anställd, utan göra det i egen regi. Jag kommer att ta mig an frilansuppdrag via mitt egna företag. Det här kommer att bli min huvudsakliga inkomstkälla nu när jag har sagt upp mig.

Anna Leijon (annaleijon.se) – Författare och talare

Konkurrensen inom detta är stenhård och jag kommer till en början att göra det här utan ersättning på min fritid. Mina expertområden är: ledarskap, digitalisering, agil produktutveckling, entreprenörskap och kommunikation. Om du letar efter en författare/kolumnist/krönikör eller föreläsare, säg till så kan jag ge dig min pitch! 🙂 Min blogg är sex månader gammal, men jag har haft flera lyckade samarbeten och jag kommer att gästblogga i högre frekvens framöver. Jag är superexalterad inför dessa samarbeten och min dröm är att skriva en bok. Jag kommer också att börja föreläsa inom mina expertområden. Min dröm är att bli föreläsare och/eller konferencier/host.

Téamo (teamo.se) – Medgrundare och ägare

Téamo är vårt egna temärke som släpptes för omkring två månader sedan. Det är jag och min sambo som har startat och driver det här företaget på fritiden. Téamos teer är exceptionellt smakfulla, färgglada lösviktsteer med extra stora bitar som säljs online via vår hemsida. Om ni vill läsa mer om Téamo kan ni gå in på teamo.se. Téamo växer och vi kommer att släppa fler tesorter inom kort. Min dröm är att växa Téamo till marknadsledande inom lösviktste på den svenska marknaden.

Téamos tebox

Andra projekt (annaleijon.se – gå in på länken och scrolla till ”Other initiatives”) – Medgrundare och ägare

Dessa är fortfarande på konceptstadiet och har inte släppts än, men vi arbetar med en app, ett B2B-initiativ och flera andra projekt. När vi har släppt en så kallad MVP (Minimum Viable Product) och inte längre jobbar med prototyper kommer mina läsare att vara de första som får reda på det! Min dröm är att bygga mina egna företag.

Avslutningsvis

Som ni märker har jag många spretiga drömmar. Min hypotes är att dessa olika initiativ kompletterar varandra. Personligen känner jag att dessa tre olika initiativ – frilanskonsult, författare/föreläsare och att exekvera mina företagsidéer – tar av olika energiresurser hos mig. Jag får energi till det ena området av att jobba med det andra och vise versa. Det de konkurrerar om är dock min tid, som tyvärr är begränsad. Hittills tycker jag att det har varit så fantastiskt roligt och jag kommer att köra på så länge som jag tycker det.

Jag har så mycket mer som jag vill säga, men just nu lämnar jag er med dessa korta beskrivningar av mina huvudaktiviteter inom mitt företag. Jag kommer att uppdatera min blogg kontinuerligt så att ni kan följa min resa om ni vill! 🙂

Om ni vill läsa mer från mig får ni gärna besöka min blogg, annaleijon.se. Jag har bland annat skrivit en artikel som handlar om mina drivkrafter och varför jag startade mitt egna temärke. Här är en länk till den artikeln: How did I end up with my own tea brand – Téamo?

Lycka till i din egna karriär och hör gärna av dig till mig om du har frågor eller om du vill utbyta tips och råd om företagande och frilanskonsultande!

/Anna Leijon