Vilket råd skulle du vilja ge ditt yngre jag?

Felicia Margineanu är  en framstående föreläsare och entreprenör. Hon har genom åren fått väldigt många priser och nomineringar. Nu senast blev hon en av Sveriges 101 Supertalanger 2017, i kategorin Influencers. Några av de andra utmärkelser och priser som hon har fått är  Årets Samhällsförbättrare 2015, Sveriges Uppstickare 2014 och Ten Outstanding Young People of the World (TOYP).  År 2015 utkom hennes första bok: “Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter”.

Felicia kunde inte rösta i Riksdagsvalet år 2010 eftersom  hon bara vara 17 år. Men istället startade hon ett evenemang på Facebook där hon bjöd in sina vänner att delta i en manifestation för ett öppet och tolerant Sverige. Ett dygn senare höll hon tal inför 10.000 människor som var samlade på Segels torg, vilket bevisar att man faktiskt kan göra skillnad – oavsett ålder eller rösträtt.

Idag 23 år gammal, inspirerar hon dagligen andra att våga utmana samhällets normer och förväntningar. I hennes  fotokurs “OhSnap! Sweden” utbildar hon unga tjejer inom mediekritik, normer, retuschering, sexuell objektifiering och fotografering med genusperspektiv.

Jag ställer henne frågan, vilket råd skulle du vilja ge ditt yngre jag?

– Kära yngre jag, bry dig inte för mycket om vad andra människor tycker om dig, hur du ser ut, vad du ska göra eller hur du ska vara. Du är värdig eftersom du existerar och duger som du är.  Den acceptans och kärlek som du kanske känner saknas ibland, har du alltid i ditt eget hjärta. Gör det som gör dig lycklig och tala din sanning – och framförallt ha kul!

Felicia Margineanu, social entreprenör, kickass talare och författare.

Läs mer om Felicia Margineanu här: www.feliciamargineanu.com

 

Följ oss på Instagram: @womeninspiration_

/Maryam Melissa Shirforoushan