Businesswomen.se karriärnätverksträff! Tema ”Ditt personliga varumärke”

Vad är ett personligt varumärke och hur kan man tänka kring sitt egna varumärke? Vart går gränsen mellan det privata och professionella varumärket, finns det en gräns? Det och mycket annat diskuterades under kvällens nätverksträff, på plats var ca 25 drivna karrärkvinnor som vill utöka sina nätverk, hjälpa varandra i karriären och tanka inspiration.

Med bakgrund inom marknadsföring, karriärcoaching och Talent Managementarbete delade Businesswomen.se grundare Charlotta Lundin med sig tankesätt och perspektiv på hur du kan tänka kring ditt personliga varumärke. Vad är ett varumärke egentligen och hur appliceras det på en person? Att fundera på kring sitt egna varumärke:

Vad står jag för? Vad är mitt erbjudande? Vad erbjuder jag min arbetsgivare eller kund? Vilka är mina främsta kompetenser?

Hur vill jag uppfattas professionellt? VS privat? Är det olika egenskaper jag vill signalera beroende på situation?

Hur agerar jag i sociala media? Söker jag seriösa jobb men mina sociala media kanaler är öppna och signalerar något helt annat? Försök ha en konsekvent ton som överensstämmer i alla kanaler.

Du kommer bli googlad!

Du kommer bli googlad! Du har säkert gjort det själv. Idag googlar vi personer innan vi ens träffat dem, vilket gör att vi skapar oss en bild av personen utifrån vad vi hittar där. Där har vi dock oftast inte själva skapat innehållet, utan det ligger i händerna på andra. Kan du påverka innehållet? Bör du skapa innehåll som speglar dig och det du står för? Till exempel ett digitalt CV som kommer upp om man googlar dig? Det finns möjlighet att påverka och ”ta kontroll” över innehållet!

Många sökningar kom också upp under kvällen, flera har ingångar på rekryteringar eller personer som har kontakter med rekryterare som söker kandidater.

Vi ses igen den 22 mars! Då gästas vi av Business Swedens (tidigare Exportrådet) VD, Ylva Berg, som delar med sig av sin spännande karriär- och ledarskapsresa. Ylva Berg har jobbat i ledande roller i många år, och vänt röda siffror till svarta. Vad krävs för att ta sig till toppen?

Är du nyfiken på nätverket? Läs mer här.

Bilder från kvällen: