Vilket råd skulle du vilja ge ditt yngre jag?

Shahrzad Kiavash är den viljestarka tjejen som drabbades av blodförgiftning år 2012 och var nära att förlora livet. Hon överlevde men blodförgiftningen  tog hennes underben. Med en enorm vilja och stark drivkraft kämpade hon sig ur den mörka tillvaro som sjukdomen försatt henne i och bestämde sig för att fortsätta leva med passionen för träningen.

Hennes resa går inte riktigt beskriva kortfattad på några rader men alla som har följt hennes resa eller som träffat  henne vet vilken otrolig anamma hon har. En riktig inspiratör!

2015 genomförde hon ett triathlon, 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning med proteser.  2016 deltog hon i Paralympics i Rio. Shahrzad Kiavash tilldelas Radiosportens pris ”Årets Stjärnskott 2016”. Samma år delar hon  ut priset för ”Årets prestation” på Idrottsgalan och håller ett inspirerande tal som berör många. Hon blir också  ”Årets Boråsambassdör 2016”, med motiveringen: ”Shahrzad är en inspiratör och förebild som på ett glädjefyllt sätt visar vilka enorma möjligheter livet kan erbjuda.”

Jag vill mer än gärna veta vad Shahrzad vill ge sitt ”unga jag” för råd. Hon svarar mig:

”Hej Lill-Shahrzad!
Det finns så mycket jag kan tala om för dig men jag låter bli. Du skulle ändå inte lyssna. Men när jag tittar tillbaka är det precis den egenskapen jag tycker bäst om; du hör, men du lyssnar sällan. Du går alltid din egen väg. Du är godhjärtad, intelligent, generös och du är en drömmare. Sluta aldrig att vara de sakerna, oavsett hur hårt livet pushar dig. Livet kommer vara helt fantastiskt och livet kommer vara orättvist. Men på något sätt kommer du ta dig igenom precis allt. Det är ett löfte. Håll ditt huvud högt, stå stadigt och fortsätt att vara precis som du är. Jag är så stolt över dig”, Shahrzad Kiavash – paralympian, triathlete, föreläsare och inspiratör.

Följ Shahrzads resa på Instagram @triathlonshahrzad

/Maryam Melissa Shirforoushan   @womeninspiration_