Vilket råd skulle du vilja ge ditt yngre jag?

Rebecca Hurtig är utbildad behandlingsterapeut och har de senaste tre åren lagt ner sin energi och själ med att arbeta som föreläsare inom ätstörningar och självskadebeteende. Det som gör Rebeccas föreläsningar engagerande är hennes egna erfarenheter och lärdomar. 13 år gammal drabbas hon av diagnosen anorexia nervosa och under tonåren blir hon även våldtagen. När hon fyller 18 år får hon bulimi. Idag lever hon sin dröm, ett liv i frihet utan ätstörningar och självskadebeteende. Med en enorm kärlek till livet vill Rebecca förmedla budskapet att aldrig någonsin ge upp eller sluta drömma.

Vad skulle Rebecca då vilja säga till ”sitt yngre jag” ?

”Kära Rebecca, fortsätt att kämpa framåt, kämpa för att återhämta dig från din ätstörning. Jag vet att det verkar omöjligt idag, men en dag kommer du att älska livet, och en dag kan du säga att du är frisk! Livet känns svårt nu, men tvivla inte på dig själv. Oroa dig inte för alla blickar du får och försök att inte lyssna när människor pratar nedlåtande om din smala sjuka kropp och sjukdom. Var inte ledsen i framtiden kommer detta att bli din styrka. Var stolt över dig själv för allt du gör och allt du ska göra. Kraften är i NU, gör misstag skratta och dröm. Låt inte någon förstöra dina mål, du kan om du vill! En dag hjälper du människor som har ätstörningar, och skriver din bok, eftersom du är den enda personen som kan stoppa dig. Ge dig själv tid att läka, ta djupa andetag, låt dig känna allt du känner, våga öppna dina ögon och fortsätta i livet.

Låt in ljuset. Men rusa inte fram, livet är långt och du har mycket tid. Det viktigaste är att du älskar dig själv oberoende av ideal och samhällspress – var dig själv. För det finns bara en av dig och du kommer att bli bra precis som du är. Kärlek från en äldre Rebecca ”, Rebecca Hurtig, behandlingsterapeut, föreläsare och entreprenör, www.spegelspegel.se

 

Följ @womeninspiration_ på Instagram, där kan du ta del av flera inspirerande stories.

/Maryam Melissa Shirforoushan