Snabb recap av vårens inpiratörer! Vem sa vad?

Vårens karriärnätverskträffar var fyllda med inspiration, expertkunskap och diskussioner, men vad var deras budskap igen? Det är lätt att glömma, därför kommer här en snabb recap:

Nyhetsankarent Ulrika Nilsson som är ett känt ansikte från Nyhetsbolaget som producerar TV4:as nyheter delade sin resa och skickade med oss tipset: ”Ta vara på de möjligheter som dyker upp, även om de inte alltid känns planerade – tacka ja” För henne var ett sådant ögonblick när hon efter ett studiebesök hos CNN i Kanada fick chansen att bli nyhetsankare för CNN.

Businesswomen.se grundare Charlotta Lundin delade i februari insikter på ämnet ”Ditt personliga varumärke – vad är det och hur kan man tänka” och tips är att fundera på vilka egenskaper hos dig du vill att omgivningen ska uppfatta och hur säkrar du upp att signalerar du signalerar just det?

I mars kom Ulrika Cederskog Sundling, Vice President och chef för Investavdelningen på Business Sweden (tidigare Exportrådet) och delade vad som drivit henne till ledande roller och kunnat kombinera det med att bo utomlands och starta familj samtidigt. ”Tävlingsinstinkten har alltid funnits där, jag ska visa dem vad jag går för” är en drivkraft som hon menar varit viktig för henne.

I april hade vi en HR-panel på plats för att diskutera HRs utmaningar, hur ser de på rekryteringar, vilka förändringar är på gång och hur gör man för att nå igenom bruset? ”Det är viktigt att du berättar vad du vill framåt och visar din potential, menar Björn Bergström från XLNT Search.” ”Utmaningarna för HR ligger mycket i digitaliseringen, särskild eftersom det påverkar hela affären, den kompetens som behövs och hur man arbetar operativt” sa Karin Woolford, tidigare HR-chef på Ovako Group.

”Att vara mentor är väldigt utvecklande, du tvingas lyssna – vilket du sen har stor nytta av i ditt ledarskap.” Karin Jordås, VD Mentor Sverige

Temat 14 maj var mentorskap och VD för Mentor Sverige, Karin Jordås gästade oss och berättade om att hennes bakgrund inom skolan har hjälpt henne bli en bra ledare. ”Mina 5 år som lärare för s k ”värstingar” tvingade mig att utforma ett ledarskap som jag har med mig än idag. Att lyssna, och kunna ta och ge kritik är viktigt!” Att både ha och att vara mentor är otroligt utvecklande, som mentor tvingas du lära dig lyssna.” Se mer om Mentor Sverige på mentor.se

Säsongsavslutningen i juni hade tema ”Gruppdynamik – så är du del av, och bygger framgångsrika team” med Bianca Britten-Austin som är Talent Manager på Elite hotels och certifierad inom gruppdynamik. ”Varje nybildad grupp går igenom fyra faser där fas två ofta består av konflikter och meningskiljaktigheter. Vi fokuserar väldigt mycket på ledarskap idag men mindre på gruppens dynamik, när det är gruppen som ofta utför det operativa arbetet kan man tycka det är ett område det borde satsas mer på.”

Läs mer om träffarna här.

Nu är det sommaruppehåll för karriärnätverket men vi startar igen den 21 september på tema Entreprenörskapsresan, vi ses då!

Ha en skön sommar!

Businesswomen.se – karriär och inspiration för talangfulla kvinnor