Vilket råd skulle du vilja ge ditt yngre jag?

Elcim har under 15 år arbetat med att förändra, förädla och förbättra varumärken, strategier, företag och organisationer. En superkvinna som driver sitt företag Superturken och arbetar främst med PR och kommunikation. Men många känner igen henne för den inspirerande bok som kom ut iår; ”Ett brev till min dotter”.  En antologi med henne och en rad andra kända kvinnliga profiler. Alla med vissa gemensamma nämnare, flera har upplevt trauman med bristande stöd från föräldrarna. Genom boken bryter de mönstret och skriver brev till sina barn. Det var när Elcim drabbades av en dödlig sjukdom och trodde att hon skulle försvinna ur dotterns liv, som bokidén formades.

Jag vill gärna veta vilket råd hon skulle vilja ge sitt yngre jag.

Kära unga Elcim! Jag vill först och främst säga att du inte behöver oroa dig så mycket. Livet kommer åka berg och dalbana med dig, och det enda du kan göra är att bli en riktig ninja så åker med i alla svängar. Bibehåll din kärna, förfina den och ta det dag för dag, som du brukar göra – men fokusera lite bättre. Det är mycket bättre att ha en plan eller åtminstone ett mål och lite mer struktur.
Men fortsätt att lyssna på rösten inom dig. Låt den bli starkast av alla. Lär dig samtidigt mer strategiska färdigheter som kommer göra livet lite enklare för dig. Med andra ord, lita på dig själv och din intuition men jobba strategiskt med den!

Var medveten om distraheringar i livet, hör, erkänn och vara medveten om dem men lämna dem sedan där de tillhör. Din egna röst är viktigare. Omge dig med människor som älskar dig för vem du är. Hitta kvinnor du gillar och skapa din egna kvinnliga tribe . Dessa kvinnor kommer att vara ditt stöd i livet. Lilla Elcim, behåll din nördiga sida och låt det alltid vara en del av vem du är. Och var medveten om att du senare i livet kommer att få en fantastisk gåva. Det kommer vara ett flickebarn som du kommer att älska mer än livet. Hon kommer också att lära dig riktig självkärlek . Hon kommer att vara källan till varför du varje dag strävar efter att bli en bättre människa, Elcim Yilmaz, storyteller, affärskvinna och female hustler på www.superturken.se