Bli inte kär i dina aktier! Patricia Hjärtner är trader och vet hur man ska dra gränser när man handlar på börsen.

Patricia Hjärner har tradeat med aktier i sjutton år och på heltid under sju år. Nu vill hon dela sin kunskap med andra och driver företaget Hjärtner och Partner som har kurser inom aktiehandel, daytrading och även pensionssparande. Businesswomen.se har gått daytradingkursen med Patricia Hjärtner och fick med oss många nya insikter och kunskaper om vad som krävs för att ge sig in på börsen.

Snabbfakta:

Namn: Patricia Hjärtner

Jobbar som: Trader och Entreprenör

Familj: Man och tre barn

Om jag fick äta middag med en kändis skulle det bli: Kronprinsessan Viktoria, jag tycker att hon verkar vara en så härlig, ödmjuk och trevlig.

Beskriv hur en vanlig arbetsdag ser ut för dig? 

Jag skjutsar barnen till skolan klockan sju. Kommer sedan hem och röjer undan morgonkaoset, åker sedan in till vårt kontor i centrala Stockholm. Klockan 8 sätter jag mig och läser igenom morgonnyheterna och försöker bilda mig en uppfattning över dagen. Jag kikar sedan på de aktier som jag brukar handla med, ifall det har kommit något pressmeddelande, rapport eller nyhet som jag bör veta om. Börsen öppnar klockan nio så då sitter jag och tittar på öppningen och vart det bär av. Varje dag sätter jag ett mål med min handel.

”Oftast så har jag handlat klart och tagit min målbudget vid lunchtid.”

Oftast så har jag handlat klart och tagit min målbudget vid lunchtid. Ibland äter jag lunch framför datorn och ibland går jag iväg. När jag kommer tillbaka börjar jag läsa samt kikar på kursrörelserna.

Vid klockan 15-16 tiden kommer barnen hem från skolan så då är det full rulle med aktiviteter och middagsplaner, så aktierna får jag då hålla lite koll på via telefon men datorn står ändå nästan alltid på i köket när jag lagar mat :).

Börsen stänger kl. 17.30 så efter det stänger jag datorn.

Vad är roligast? 

Det roligaste är att jag får jobba med mitt stora intresse som är aktiehandel samt att jag bedriver aktiekurser för både privatpersoner men även företag.

Vad är mest utmanande?

Det som är mest utmanade är att inte missa nyheter som kan vara viktiga att ha koll på, det gäller att varje dag uppdatera sig på t ex Dagens industri och se vad som sägs i börsforumen.

Hur vet man om man passar livet och jobbet som Daytrader?

Det tror jag man vet först när man testat, men man bör ha ett brinnande intresse och ha mycket tid att lägga ned på detta.

Patricia lär nu andra hur de kan tänka när de handlar på börsen.

Vad erbjuder ni på Hjärtner och Partner?

Vi jobbar med Personal Finance Management PFM, där vårt mål är att varje person ska kunna ta egna beslut kring sin privatekonomi.

Vi erbjuder kurser inom privatekonomi men med fokus på aktiehandel och pension.

Läs mer om Patricia och de kurser som erbjuds på Patricias blogg: http://tradingmamman.blogg.se

Instagram: Tradingmamman