”Det är i styrelserummen besluten tas, därför måste vi vara där”

Det är i styrelserummen besluten tas, därför måste vi vara med där. Men hur gör man? Det sitter inte i kön eller ålder utan kompetens och vad du kan bidra med. Du behöver inte kunna alla lagar och klausuler, du behöver kunna ställa rätt frågor” Några kloka medskick från årets sista karriärnätverksträff med Emelie Meurk Demerud som föreläste via Zoom, tack alla som var med!

Hur gör man?

Förutsättningarna har aldrig varit bättre för att få styrelseuppdrag (om än det går lite långsamt) men skaffa dig nätverk och lär dig hur du gör dig synligare.

  • Identifiera dina styrkor och vad du kan bidra med i en styrelse
  • Delta och engagera dig i de sammanhang som har styrelsearbete som fokus eller där personer som sitter i styrelser sitter.
  • Sök upp de bolag du är intresserad av, pitcha in dig själv och vad du kan bidra med och bli adjungerande, dvs delta i styrelsearbetet men utan ordinarieplats (för att sen ev få ta en om samarbetet funkar när det blir en plats ledig)

Kompetenser som efterfrågas i styrelserummen:

  • Marknadsföring (digital, CRM, målgrupp, analys)
  • Organisationsutveckling
  • Göra bolag redo för börsnotering
  • Ledarskap
  • Internationalisering
  • Global expansion

Vill du lära dig mer? Då kan du ansöka till Deb. och deras styrelseprogram och lära dig allt du behöver för att kliva in i en styrelse👌 Emelie Meurk Demerud är medgrundare till programmet. Se mer på joindeb.se
Tack @emeliemeurkdemerud för att du föreläste för oss!