Skönt med semester. Skorna åker av och böckerna åker fram

När jag är ledig vistas jag mycket utomhus och gärna med en bra bok i handen. Att gå barfota i gräset, fylla på med sol är godis för kropp och knopp. Jag har fyllt på mina batterier i sommar. Du kommer idag få tre riktigt bra boktips inom karriär, ekonomi och personlig utveckling.

bokaffarsutveckling

Läsa är berikande på många sätt, både utvecklande men många gånger väldigt avkopplande. Det är perfekt att kunna välja pocketen i handen, ljudböcker eller e-böcker.

Härligt idag att det går att möta olika sorters behov hos olika människor. Vi lär oss på olika sätt.

Jag hoppas du har fått njuta och har lite kvar av din semester. Ta vara på sista veckorna nu för att ha laddade batterier när jobbet kör igång. Återhämtning är viktigt för att du ska vara hållbar i längden.

Hur ofta läser du något? Vilken kategori av böcker föredrar du? Om du vill framåt behöver du investera i dig själv. Din förmåga att avsätta tid är en hörnsten i detta.

Topp tre på boktoppen i sommar:

Ekonomi & finans

Simma med hajar – En resa mot finansvärldens innersta, av Joris Luyendijk

simmamedhajar

”En vass underhållande skildring av bankdistriktens skamlösa lyxlirare och visselblåsare”, citerat från baksidan. Jag följer finansbranschen mycket noga även efter mitt karriärskifte för mer än 3 år sedan. Mycket intressant bok.

Karriär

Lean in – Kvinnor, karriär och viljan att satsa, av Sheryl Sandberg

sherylsandbergleanin

Den här boken bara måste du springa iväg och köpa. Ur boken: ”Att våga ta risker, satsa på tillväxt, utmana oss själva och begära att bli befordrade är viktiga delar i sin karriär.” Och ”Vänta inte tills du blir erbjuden ett jobb. Det kan dröja..” Som jag sa, ett måste att läsa om du vill utvecklas i karriären.

Personlig utveckling

Själv, kraften i egentid, av Linus Jonkman

linusjonkmansbok

Det saknas ett ord av betydelsen själv. Många tänker ensamhet, men tänk ordet självsamhet som Linus Jonkman introducerar. En positiv självvald ensamhet. Det här kan vara komplext men vissa människor trivs mycket bra med att vara ensamma i längre eller kortare perioder. Boken är ”en bok om att finna glädjen och tryggheten att vara för sig själv.”. Fantastiska snabba tips på slutet i boken också för den nyfikne.

Gör vad du behöver för att må bra under veckan!

Mina batterier är laddade efter sommarsemestern. Jag ser fram emot en härlig höst.

Ha det gott!

Ewa Hutmacher

hej@snabbfoting.se

www.snabbfoting.se

Ewa Hutmacher

Ewa Hutmacher driver företaget Snabbfoting, som hjälper människor till bättre hälsa.

Utbildad Civ. ekonom, löpcoach, licensierad personlig tränare och kostrådgivare