Höstmode 2016 – del 1

Äntligen höst och snyggt höstmode! Fashion Week gick av stapeln runtom i världen för ett par veckor för ett par veckor sedan för vår/sommar 2017. Men vi väljer att inspireras av årets höstmode och alla fullmatade skyltfönster i butiker och online.

Ett nytt fenomen som dykt upp på catwalken för i år är See-now-by-now där kollektionen som visas är för säsongen och, inte som vanligtvis, en säsong längre fram. Först ut var Tommy Hilfiger under New York Fashion Week och även Tom Ford som du kan se mer av nedan. Jag är rätt kluven till detta fenomen… Å ena sidan känns det mer folkligt och säsongsenligt att visa kläder som man kan köpa direkt, å andra sidan är det ännu ett sätt att ytterligare höja konsumtionstakten. Från att tidigare ha haft endast vår/sommar- och höst/vinter-kollektioner, så finns det nu även pre-spring/summer & pre-autumn/winter, för att inte tala om Resort, som är en helt egen kollektion med sommarplagg för lyxig semester runt jordens rivieror. Fler säsonger bidrar till tätare produktions- och ledtider, mer stress och mer konsumtion. Samtidigt klappar mitt hjärta för all form av drivkrafter, framåtanda, vilja att hitta lönsamma affärsmodeller och inte minst – mode. Ständigt nya kollektioner visar ju också på en otrolig kreativ och visionär begåvning, tänker jag. Klurigt det där… Vad tycker ni? Tänker ni som jag eller är ni av en annan uppfattning?

 

Här är några bilder från årets See-now-by-now-höstkollektion av Tommy Hilfiger, som lanseras just nu med Gigi Hadid. Du kanske redan har sett reklamen i tunnelbanan? För att se visningen och köpa looken, gå till Tommy.com

tommy-visning

jacka-tommy

skarmavbild-2016-09-22-kl-13-05-24

Foto: Tommy.com , Pinterest

 

Höstens mode från Tom Ford September Show som även han valde en See-now-by-now nu i septemberdagarna . Kollektionen blandar brunt läder och grått ylle. Välklätt, snyggt och uppdaterat business-aktigt, eller vad tycker du? Notera sammetsklänningen och den vadlånga klänningen. Både sammetsklänningar och vadlånga klänningar/kjolar är lika hett denna säsongen som förra.

tom-ford-aw16_01

 

tom-ford-aw16_08

 

tom-ford-aw16_30

 

tom-ford-aw16_41

Bilder: Elle.com

 

Några fler bilder på den vadlånga kjolen.

Från Gucci Fall 2016

gucci-fall16

Från hm.com. Investera gärna i den blommiga kjolen. Storblommigt är det hetaste för sommar 2017. Livar upp vilken dyster mörk höst- eller vinterdag som helst, och den kommer att passa ypperligt för vår- och sommarmodet. En kjol du kommer att ha stor användning av! Matcha gärna med en lång kavajväst och bälte i midjan. För ännu mer uppdaterat skräddat 70-tal: lägg till en polotröja och ett par högskaftade stövlar.

hmprod

 

hmprod-blom

 

 

Varför inte hotta upp jobbklädseln med en fodrad skinnväst. Skönt, mysigt och snyggt under kalla vintermorgnar framför datorn. Här en variant från klassikernas och kvinnornas bästa vän Michael Kors från hans höstkollektion 2016.

michael-kors-vast

 

 

Sammet i olika former och plagg började synas förra hösten och fortsätter sitt segertåg även nu. Perfekt för en mjukare stil att kombinera med jobbkläderna. Svart sammet och rutigt, hur snyggt är inte det!

sammet-hosten-2016

Foto: Chic.se

 

Snyggaste jumpsuiten i svart sammet. Sofistikerat, coolt, trendigt och elegant. Från French Connection.

french-connection-jumpsuit

Vill du bära ljust? Här en ljuvlig kavaj-klänning i krämig sammet. Från Nly trend, finns att köpa på Nelly.com

sammet-kostym-klanning-1200x1600

Foto: Chic.se

 

 

Jag fortsätter med höstmodet vid nästa tillfälle också. Det finns ju så mycket snyggt att bli inspirerad av!

 

Trevlig helg på er alla!